Ziyarete, KGD Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcıları Ayşe Danacıoğlu Mert ve Harun Ersoy, Genel Sekreter Çetin Sezgin, Mali Sekreter Aydın Arslanyılmaz ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) İl Temsilcisi Osman Sav katıldı.
KGD Başkanı Atilla Öksüz, ziyarette yaptığı konuşmada, Prof.Dr. Özer&[#]8217;e, &[#]8220;Hayırlı olsun&[#]8221; diyerek, Dernek ve ZKÜ&[#]8217;nün daha önce yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi, yeni projelerde destek vereceklerini açıkladı. Öksüz, &[#]8220;ZKÜ, geçtiğimiz yıllarda sanki bir camın arkasındaydı. Kent ve üniversite birbirini görüyor ama dokunamıyor, kavuşamıyordu.
Son bir kaç yıl içinde bunlar aşıldı. Görüyoruz, ama ulaşamıyorduk. 2009&[#]8217;da Uluslar arası Medya ve Kültür Sempozyumu&[#]8217;nun birlikte gerçekleştirdik. Bundan sonra da medya iletişim ve tanıtım adına birlikte üreteceğimiz projelere hazırız. Üniversiteye kent olarak daha fazla sahip çıkmak destek olmak zorundayız&[#]8221; dedi.
ZKÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Hedefinin özgür ve halka dokunan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Özer, &[#]8220;Hem seçilmiş, hem de atanmış bir rektörüm. Üniversitelerde özgürlüklerden yanayım. Herkesin düşüncesini açıklayabileceği, liyakata önem veren özgür bir üniversite hedefiyle yola çıktım. Seçim süreci boyunca 300&[#]8217;ün üzerindeki akademisyenlerle bire bir görüştüm. Fikirlerimi anlattım, onların fikirlerini aldım. &[#]8216;Ben değil, biz&[#]8217; sloganıyla yola çıktım. Öncelikle idari kadroda yeniden yapılanmaya gittik. Birbirleriyle görüşmeyen birimlerin var olduğunu gördük. Atamaları herhangi bir görüşe göre değil, liyakata göre yaptık. YÖK&[#]8217;ten öğretim üyesi talebimiz oldu. Profesör, doçent ve yardımcı doçentten oluşan 39 kişilik kadro verildi ve Resmi Gazete&[#]8217;de yayımlandı&[#]8221; diye konuştu.
Üniversiteyi Zonguldak&[#]8217;a açmak istediklerinin altını çizen Özer, &[#]8220;İlk etapta merkez kampusa bir kültür merkezi yapacağız. Burada kafeteryalar, kütüphaneler, cep sinemalar olacak. Dersten çıkan öğrencilerimiz hemen evlerine gitmeyecek, buralarda zaman geçirecek. Buraları halkımıza da açacağız. Üniversite ile Zonguldak&[#]8217;ı bütünleştireceğiz. Üniversiteyi halkla buluşturacağız Geçtiğimiz günlerde &[#]8216;Üniversiteliler Tiyatroyla Buluşuyor&[#]8217; etkinliği yaptık. Devlet Tiyatrosu&[#]8217;nun &[#]8216;Şili&[#]8217;de Av&[#]8217; adlı oyununa 200 öğrencimizi götürdük. Bunu tekrarlayacağız. İlçelerimizdeki kampusları da tiyatroya götüreceğiz. Öğrencilerimiz bundan memnun kaldı. Projeler üretiyoruz, bunları hayata geçirmek çabalıyoruz. Yeterli kaynağımız var. Tıp Fakültesi&[#]8217;nde öğrenim gören öğrencilerin aldığı hizmeti tüm fakültelerimizde uygulayacağız. Tuvalet kağıdından video projeksiyonuna kadar her şey eşit olacak. Tıp Fakültesi&[#]8217;nin olduğu alanda havuz projesi vardı. Bunu yeni yapılan yurtların olduğu bölümdeki bize ait olan arsaya yapacağız. Burada sosyal tesis oluşturacağız ve bundan Zonguldak halkı da yararlanacak. Zonguldak, kültür-sanatın yanında demokrasi anlayışıyla da ön planda olan bir kent. Hantal bir yapıdan çok, dinamik bir yapı oluşturma gayreti içindeyiz&[#]8221; dedi.
Samimi bir sohbet içinde geçen ziyarette çeşitli konularda görüş alışverişinde de bulunuldu.
Editör: Pusula Gazetesi