Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu üyeleri ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Zonguldak Temsilciliği Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan´ı makamında ziyaret etti.


Ziyarete KGD Başkanı Atilla Öksüz´ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Harun Ersoy, Ayşe Mert Danacıoğlu, Genel Sekreter Çetin Sezgin, Mali Sayman Aydın Arslanyılmaz ve TGC Zonguldak Temsilcisi Osman Sav katıldı. Pek çok konunun gündeme geldiği görüşmede KGD Başkanı Atilla Öksüz, Karadon´da meydana gelen grizu faciası sonrasında 7 ay sonra gelen Çinli ekibi görüntülemek isteyen gazetecilerin çeşitli engellerle karşılaştığını belirterek bu durumun düzeltilmesini istedi. Zonguldak´ta görev yapan haber ajanslarının ile yerel gazetecilerin gelişmeleri en doğru ve hızlı şekilde aktarma çabasındayken bu şekilde engellerle karşılaşmalarının yanlış olduğunu belirten Öksüz, &[#]8220;Arkadaşlarımız grizu faciası sürecinden bu tarafa yaşananları en doğru ve hızlı şekilde aktarma çabasında. Çinli heyetin gelmesi de bu bağlamda çok önemli. Sonuçta orada iki işçinin cesedi var. Kurumdan bu anlamda her belirli bir saatte resmi bilgi aktarılır ve arkadaşlarımızın görev yapmaları kolaylaştırılırsa iyi olur. Aksi takdirde duyuma ve eksik bilgiye dayalı haberleri de engelleyemeyebiliriz. Karadon Müessese Müdürü bu bağlamda her gün belirli bir saatte gelinen son aşamayla ilgili taze bilgileri aktarabilir. Arkadaşlarımızda bilir ve ona göre hareket ederler. Çalışma bölgesi konusunda ise, daha esnek davranılmasını istiyoruz&[#]8221; dedi.


Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Genel Müdür Burhan İnan, gazetecilerin kamu görevi yaptığını ve kendilerine yardımcı olmak istediğini belirterek her arayana yanıt veremeyeceklerini bu yüzden internet üzerinden bilgi aktardıklarını ifade etti. Bu bağlamda eksiklikler olabileceğini belirten İnan, &[#]8220;Çalışma yeni başladı. Bu talebinizi değerlendirip özellikle çalışmanın ilerlediği süreçte yapabiliriz. Arkadaşlarımızla da konuşup bu yardımcı olmalarını isteyeceğiz. Ancak özellikle kuyu balarında böyle zamanlarda karmaşa yaşanıyor. Biz de bu karmaşanın olmasını istemiyoruz&[#]8221; diye konuştu.


TGC İl Temsilcisi Osman Sav, Başkan Yardımcısı Harun Ersoy´un da farklı konularda ki görüş ve önerilerini paylaştığı ziyarette konuşan Burhan İnan, TTK´ya kambur olarak bakılmasını istemedikleri bu yüzden işçi başına üretimi arttıran bir proje geliştirme amacında olduklarını söyledi. İnan, &[#]8220;Madenciliğin Sorunları Konulu Araştırma Raporu´nda TTK´dan kambur olarak bahsedilmesi hepimizi için üzücü. Bu kuruma hepimiz sahip çıkmalıyız. Toplam zarar içinde işçi maliyetleri öne çıkıyor. Ancak burada işçiye daha fazla kazandıracak ama üretimi de arttırabilecek bir proje üzerinde çalışıyoruz. Dünyada kişi başına üretim 2,5 ile 10 ton arasında değişir. Bizde kişi başı üretim ne yazık ki 650 kilo. Bunu kişi başı bin kiloya nasıl çıkartabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. İşçimize bin kilo kömür çıkarması durumunda ücretini yükseltecek bir proje içindeyiz&[#]8221; dedi.


Yaklaşık bir saat süren görüşme sırasında gazeteciler Burhan İnan´a göreve geldiği günden beri hiç basın toplantısı yapmadığını hatırlatarak, düzenli toplantılarla düşüncelerini aktarmasının ve fikirleri paylaşmasının doğru olacağını ilettiler. Gazetecilere teşekkür eden İnan en kısa zamanda bu toplantılara başlayacağını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi