Zonguldak Valisi Erdal Ata, trafik sorunu, Mithatpaşa Tüneli, 69 ambarları gibi konuların yanı sıra Zonguldak&[#]8217;ta eksikliği hissedilen kadın sığınma evine yönelik de açıklama da bulundu.



Vali Ata, &[#]8220;Çaycuma&[#]8217;da kadın sığınma evimiz var. İhtiyacı olan vatandaşlarımızı da oraya yerleştiriyoruz. Ama Zonguldak&[#]8217;ta da kadın sığınma evi açabiliriz. Belki yeni huzurevinin bir kısmını bu amaç için kullanabiliriz&[#]8221; dedi.



Zonguldak Valisi Erdal Ata, Mithatpaşa Tüneli, Zonguldak trafiği, 69 Ambarları ve kadın sığınma evi ile ilgili Pusula&[#]8217;ya konuştu.


Zonguldak trafiğinin çok yoğun olduğunu ve vatandaşların bilinçsiz şekilde park yaptıklarını ifade eden Vali Erdal Ata, Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin açılmasıyla bu sorunun biraz da olsa ortadan kalkacağını söyledi.


69 ambarlarına spor tesisleri, okullar, ağız ve diş sağlığı hastanesi ve bazı kamu kuruluşlarını taşımayı düşündüklerini ifade eden Vali Ata, okul servis araçlarının da şehir dışına çıkarılmasının trafik yoğunluğunu azaltacağını belirtti.


Çaycuma&[#]8217;da bulunan kadın sığınma evinin tüm ihtiyaçları karşıladığını söyleyen Vali Ata, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta da kadın sığınma evi açabiliriz. Belki yeni huzurevinin bir kısmını bu amaç için kullanabiliriz&[#]8221; dedi.


Vali Erdal Ata, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin şuanda proje çalışmaları yapılıyor. Geçtiğimiz hafta da Ankara&[#]8217;da karayolları genel müdürlüğümüzle görüştüm. Projeler biter bitmez ihaleler yapılacak. Mithatpaşa Tüneli yapıldığı zaman trafikte kısmen bir rahatlama olacaktır. Kilimli tarafına giden araçlar Gazipaşa Caddesini kullanmadan oradan gideceklerdir. Ama bu kısa vadede olabilecek bir olay değil. Çünkü Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin uzunluğu neredeyse 2 kilometreye yakın olacaktır. Böyle bir tüneli yapmak ihalesi sonuçlandıktan sonra 3 yıllık bir zamandan önce olması mümkün değil. Onun dışında alternatifler ne olabilir bilemiyorum. Tabiî ki yapılacak şeyler olabilir ama mahalli idarelerin buna yetecek gücü varsa olur.


Bazen bu sorunla ilgili düşündüğümde, Ereğli tarafından gelen yolu çarşıya girmeden önce denizden viyadükler üzerinden Kilimli tarafına aktarabiliriz. Bunu ne karayolları yapabilir nede bir belediye bu yükün altından kalkabilir. Ama paranız olsa bunlar yapılır. Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nden çok yoğun bir araç trafiği var. Zaman zaman görüyorum ki usulsüz parklar oluyor. Bizim insanımız illa tepelerinde polisin beklemesini istiyorlar. Bunların dışında servis araç gereç sayısı bir hayli fazla. Okul giriş çıkışlarında çok sorun oluyor. 69 ambarlarının oraya okul yapalım diye ısrarla uğraşıyoruz. Bunun sebeplerinden bir tanesi de servislerden kaynaklanan trafik yoğunluğunun bir kısmını ortadan kaldırmaktır.


69 ambarlarının o bölgeye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapacağız, okullar ve spor tesisleri yapacağız. Bazı kamu kuruluşlarını da oraya taşımayı planlıyoruz. Bu sayede o çirkin görüntüyü ortadan kaldırmış olacağız.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi