Zonguldak´ta, kar yağışı nedeniyle evinde mahsur kalan hasta adamı, kurtarma ekipleri yeniden yaşama döndürdü.
Çırgan Köyü&[#]8217;nde oturan 66 yaşındaki Mevlüt Dağkıran´a, Cuma günü tıkanmalar nedeniyle gittiği Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi´nde solunum yetmezliği olarak bilinen Koah hastalığı teşhisi konularak elektrikli oksijen tüpü reçete edildi.


Alınan oksijen tüpünü kullanmaya başlayan Mevlüt Dağkıran, Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren köydeki elektrik direklerinin yıkılması ve kabloların kopması nedeniyle cihazını aküsüyle çalıştırdı. Köy yollarının kapalı olması ve devam eden yağış nedeniyle
hastaneye gidemeyen Dağkıran, akşam saatlerinde başlayan ve her saat başı artan solunumunda tıkanma nedeniyle 112 ve kurtarma ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine İl Özel İdaresi´ne ait bir greyder, 1 arazili araç ve 112 şubesine ait bir ambulans harekete geçti. Akşam saat 22.30 sıralarında yola çıkan ekipler, yoldaki karı kürüyerek hastaya ulaşmaya çalıştı. Şehir merkezinden 27 kilometre uzaktaki Çırgan Köyüne 2.5 saat süren çalışma sonucunda giden ekipler, hastanın bulunduğu eve de ulaştı. Burada yakınları tarafından sırtında taşınılan Mevlüt Dağkıran, önce İl Özel İdaresi´ne ait arazili araca bindirildi. Buradan birkaç yüz metre ileride bekleyen ambulansa götürülen Dağkıran´a ambulansta hemen oksijen verildi. Yapılan ilk kontrollerin ardından Koah hastalığı bulunduğu tespit edilen Dağkıran, kurtarma ekiplerinin nezaretinde köyden çıkarılarak Amele Birliği Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi´ne götürüldü.
Yapılan tahlil ve tedavilerin ardından hastaneye yatışı gerçekleştirilen Dağkıran´ın, fazla geç kalmadan hastaneye yetiştirildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi