Zonguldak Valisi Erdal Ata, Filyos yer tahsisleri konusunda Pusula&[#]8217;ya konuştu. 2011 yılında yer tahsislerinin yapılmaya başlanacağını ifade eden Vali Ata, şimdiden ciddi firmalardan istekler aldıklarını söyledi.


Çolakoğlu, Haddehaneciler, Kaptanlar Grubu, Cengiz İnşaat gibi firmaların yatırım yapmak istediğini belirten Vali Erdal Ata, Filyos ile ilgili şu bilgileri verdi:


&[#]8220;Filyos&[#]8217;da arsa tahsislerini biran önce başlatmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Geçen hafta Sanayi ve Ticaret Bakanımızla görüştük. Buranın endüstiri veya organize sanayi bölgesi olması konusunda ki kararın bir an önce verilmesi konusunu görüştük. Endüstüri bölgeleri ile ilgili yasa 2000&[#]8217;li yılların başında çıkmış olmasına rağmen zannediyorum henüz Türkiye&[#]8217;de uygulaması yok. Sayın Bakanımız bu yasayla ilgili de bazı değişiklikler yapılmak üzere bir çalışma yapıldığını bahsetti. Organize sanayi bölgesi olmasının uygun olacağını belirtti. Bizde o konuda teklifte bulunduk. Başbakanlık Yatırımları Destekleme Ajansına ve Sanayi Ticaret Bakanlığına bu teklifimizi yaptık. OSB ile ilgili kuruluş işlemlerini hızlı bir şekilde yapıp yürüteceğiz. Biter bitmez de tahsisleri yapmayı planlıyoruz. 2011 yılında büyük bir ihtimalle tahsisler yapılacaktır. OSB olacaksa da yer tahsislerini Vilayet olarak biz yapacağız.

Müracaatlarda var. Yatırım yapmak isteyen ciddi firmalar var. Yakın bir zamanda Çolakoğlu&[#]8217;nun yöneticileri geldi ve Demir-Çelik tesisi kurmak için 2 bin dönümlük yer istiyorlar. Ben onlara başka alternatiflerde sundum. Yönetimlerinde görüşüp değerlendirecekler. Karabük&[#]8217;teki Haddehaneciler var. Kaptanlar Grubu var. Cengiz İnşaat var. İsimleri aklıma gelmeyen ciddi firmalar var.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi