Zonguldak Valisi Erdal Ata, Pusula&[#]8217;da yer alan Öğretmenevi ile Huzuevi inşaatlarıyla ilgili şikayetlerin ardından yaptığı değerlendirmede her iki kamu binasıyla ilgili eksikliklerin giderilmesi yolunda çalışma yapıldığını söyledi.


Ata, Öğretmenevi inşaatı sırasında zaman zaman sıkıntılar yaşandığını, fakat inşaat başlandıktan sonra Zonguldak&[#]8217;ta göreve başladığı için müdahale etme şanslarının olmadığını belirterek, &[#]8220;Projeyle ilgili belki söylenecek bir takım şeyler olabilir&[#]8221; dedi.


Huzurevi projesinin TOKİ tarafından yapıldığını, o nedenle Bayındırlık müdürlüğünün projeyle bir ilgisi olmadığını ifade eden Vali Ata, &[#]8220;Huzurevi yazılıp çiziliyor. Huzurevi ile bizim Bayındırlık teşkilatımızın bir ilgi ve alakası yok. İhalesi TOKİ tarafından Ankara&[#]8217;da yapıldı. Müteahhit seçimi de oradan yapıldı. Kontrollük hizmetleri yürütüldü. Ona rağmen biz bir takım eksikliklerini Bayındırlık İl Müdürlüğüne tespitini yaptırdık. TOKİ Başkanlığına da bu eksiklik ve noksanlıkların giderilmesi için talepte bulunduk. Büyük bir bölümü de bildiğim kadarıyla giderildi&[#]8221; dedi.


Öğretmenevi&[#]8217;nde şimdilik bir sorunu olmadığını belirten Vali Erdal Ata, &[#]8220;Öğretmenevi inşaatı yeni bitti. Faaliyete geçeli birkaç ay oldu. Zaman zaman ufak tefek problemler çıkıyor. Yapımında bu kadar büyütülecek bu kadar tartışılacak bir sorun olduğunu sanmıyorum. İnşaatına da sık sık gidip gördüm. Orada su kaçağı olayından bahsettiler. Ama onunla ilgili arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyorlar ve problemi giderecekler. Projeyle ilgili belki söylenecek bir takım şeyler olabilir. Çünkü bu yönde eleştiriler var. Onu da ben buraya geldiğimde 2. katın betonları dökülüyordu. O nedenle çok fazla müdahale etme şansımız olmadı&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi