İnceleme gezisine Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış´ın yanı sıra Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür, Etüt Proje Baş Mühendisi İsmail Çağlar, Asfalt Baş Mühendisi Mustafa Kazancı, Akçakoca eski Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu ve yetkililer katıldı.
Karayolları 4.Bölge Müdürü Öner Özgür, Akçakoca-Alaplı-Kdz Ereğli arasında yapımı devam eden yol projesi ile ilgili bilgiler verdi. Özgür, 72 kilometrelik yol çalışmasının devam ettiğini, bunun 42 kilometrelik kısmının Düzce ili sınırlarında olduğunu belirtti. Zonguldak il sınırındaki yolun bu yıl içerisinde tamamlanacağını da söyleyen Özgür, "Alaplı-Kdz Ereğli arasında 9 adet tünelin yapılıyor. Toplam 4 kilometre uzunluğunda olda. Akçakoca´yı Karasu´ya bağlayan güzergahta daha önceki yıllarda proje ihalesi yapılmış, Akçakoca geçişi 4 kilometre olarak tamamlanmış, devamındaki 18 kilometrenin ise devlet yolu olarak ihale edilmiş ancak, o proje artık günümüz şartlarına cevap veremez hale gelmişti. Bakanımızın talimatları ile bu yolu şuanda bölünmüş yola çevirmiş durumdayız. Proje çalışmalarımız devam ediyor, 2011 yılı içerisinde Akçakoca-Karasu bölünmüş yolunu ihale edeceğiz. Tüm gördüğümüz noktalarda bölünmüş yola çevrilince sıkıntılar aşılmış olacaktır. Gereken yerlerde tüneller ve kavşaklar yaparak bu sıkıntıyı çözmüş olacağız" dedi.
İnceleme gezisine katılan Düzce Milletvekili Yaşar Yakış ise, Akçakoca çevre yolu diye tabir edilen kesimde 1960 lı yıllarda geçerli olan bir konsepte göre yapıldığını, şimdi bakan talimatı ile alınan yeni proje kararının kendileri için önemli ve memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi. Yakış, "Yeni konsepte göre yapılacak olan sahil yolunda istimlak edilen arazilerden vazgeçmek zor ancak, diğer istimlak edilecek yerlerin dikkatli seçilmesi, viraj ve tünellerin yer tespiti için önemli bir konudur. Projenin hazırlanması kısa zamanda tamamlanarak, biran önce yapımına başlanması konusunda daha titiz davranacağız" şeklinde konuştu.
Akçakoca-Karasu sahil yolunda incelemelerini tamamlayan heyete, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak tarafından yemek verildi.
Editör: Pusula Gazetesi