Karadeniz Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan Yardımcısı Etem Özdemir, Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ile birlikte Karadeniz Ereğli Belediyesi sınırlarına bağlanmak için başvuruda bulunan Dağlar Köyü&[#]8217;nü ziyaret etti.
Köy Muhtarı Ecvet Şahin, köyde yapılması isten çalışmalar hakkında Başkan Posbıyık&[#]8217;a yerinde çeşitli bilgiler verdi. Başkan Posbıyık çalışma yapılması istenen noktalarda teknik personel ile birlikte incelemelerde bulunurken, &[#]8220; Biz ekibimizle birlikte çevremizdeki yakın köylerin belediyeye dahil edilerek temel belediyecilik hizmetlerinden yararlandırmak istiyoruz&[#]8221; dedi.
Başkan Posbıyık, yaptığı açıklamasında Ereğli&[#]8217;yi büyük düşündüklerini belirterek şöyle dedi:
&[#]8220;Karadeniz Ereğli Belediyesi çok güçlü bir belediyedir. Hedefim, şehir merkezine yakın çevre köylerimizin yani mücavir alanlarımızın belediyeye katılmasını sağlayarak temel belediyecilik hizmetlerinden yararlandırmak. Eğer, çevre köylerimizde kanalizasyon sokağa akıyorsa, su sıkıntısı varsa, asfalt sorunu varsa bu çok acı bir durum. Her zaman söylediğim gibi, biz Ereğli&[#]8217;yi büyük düşünüyoruz ve kentimizin gelecek yıllarını şekillendirmek istiyoruz. Bunun için de kentimizin Aydınlar Köyü sınırına kadar büyümesi hedefindeyiz. Bunun için de en büyük desteği halkımızdan alıyoruz. Dağlar Köyü daha önce yapılan referandumda belediye sınırlarına girmek istemedi. Bunun ardından 1-2 ay sonra tekrar belediye sınırlarına girebilmek için Valiliğe başvuruda bulundu. Bizim için yol yapmak, kanalizsyon yapmak, taşduvar yapmak hiç sorun değil. Önemli olana halkımızın modern belediyecilik hizmetlerinden yararlanarak gelecek nesillere daha iyi bir kent bırakmak hedefindeyiz.&[#]8221;
Başkan Posbıyık, Dağlar Köyü&[#]8217;nde vatandaşlarla sohbet ederken Muhtar Ecvet Şahin, Başkan Posbıyık&[#]8217;a yaptığı hizmetler ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi