Türkiye Kamu Sen Zonguldak Temsilciliğine seçilen Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, yaptığı basın açıklamasında, kendisini il temsilciliğine seçen şube başkanlarına teşekkür etti. Önceki yönetime de teşekkür eden Uysal, &[#]8220;Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği yönetmeliği dahilinde şube başkanı arkadaşlarımızla yaptığımız temayül yoklaması ile bu görev tarafıma tevdi edildi. En az benim kadar bu göreve layık, sendikal tecrübe ve birikime sahip olan şube başkanı arkadaşlarımın bu teveccühüne layık olacak ve çalışmalarımızı her zaman olduğu gibi ben değil biz anlayışı ile hep birlikte yürüteceğiz. 18 yıl önce &[#]8216;bizim ilkemiz önce ülkemiz&[#]8217; hassasiyeti ile kurulan Türkiye Kamu-Sen&[#]8217;in ilkelerinden taviz vermeden kamu çalışanları ve Zonguldak adına her türlü mücadeleye devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
Uysal ve tüm şube başkanları birlikte objektiflere poz verirken, bazı şube başkanlarının ise ilk kez sendika binasında görünmesi ise dikkat çekti.
EĞİTİM SEN&[#]8217;DE GÖREV DAĞILIMI
Türk Eğitim Sen yeni görev dağılımı yapıldı. Başkan Şahin Ören olurken, Şevket Gören sekreter, Şahin Hamarat Mali Sekreter, Emrullah Deliacı ise Teşkilatlandırma Sekreteri seçildi. Sosyal İşler Sekreteri Ferhat Şalvarcıoğlu, Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Cengiz Boz, Mevzuat Sekreteri Cengiz Gürbüz olurken, denetleme kurulu ise Tayfun Öztürk, Mustafa Oruç ve Ertuğrul Uslu&[#]8217;dan oluştu. Disiplin Kurulu&[#]8217;nda ise İlker Kalkanlı, Aytül Değerli Güleç ve Erhan Nergiz yer aldı. Başkan Ören, &[#]8220;Türk Eğitim Sen ailesi, rast gele bir raya gelmiş 1400 kişiden ibaret değildir. Türk Eğitim Sen, bir sevdanın adıdır. Türk töresinin devamı, İslam dinin bayraktarıdır. Aile olarak temelleri, İslam dini Türklük, güzel ahlak, ilim ve bilime dayanır. Bugün itibariyle içten ve dıştan bazı mihraklar yöresel milliyetçilik yalanları ve cemaat temalı bir takım gerçek dışı ifadeleri ile bu büyük aileyi sarsmaya çalışmaktadır. İşin kötü yanı bu kişiler, Türk Eğitim Sen&[#]8217;in ekmeğini yiyenler ve kamuoyunda Türk Eğitim Sen&[#]8217;li bilinen insanlardır. Böyle bir davranışı kendilerine nasıl yakıştırdıklarını anlayabilmiş değilim&[#]8221; dedi. Üyelerinin bağlı oldukları vilayet, kurumuz için istatistiki bilgiden ibaret olup, yöresel milliyetçiliği kabul etmediği gibi Türk milliyetçiliğinin önemli kalesi olmaktan gurur duyar. Değerli arkadaşlar Türk Eğitim Sen Zonguldak şubesi olarak dünden daha inatçı, daha dik, daha diri ve birlik, beraberlik içerisinde yoluna devam etmektedir. Bu anlamda bu zor yolu bizimle yürüyebilecek, yürekli arkadaşları yanımıza davet ediyor, Türk Eğitim Sen&[#]8217;e üye olmaya çağırıyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi