Vali Erdal Ata&[#]8217;nın önerisiyle gündeme gelen 69 ambarları için plancının çalışmasını tamamlaması bekleniyor. Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda imar komisyonuna havale edilen 69 ambarları için geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi istendi ancak ilk toplantıya beklenen katılım olmadı.


Geçtiğimiz Cuma günü yapılan ikinci toplantıya ise katılım yine beklenen seviyede olmadı.


Bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri&[#]8217;nin katıldığı toplantıda Valiliğin önerisi ele alındı.


Zonguldak Belediye Balkanı İsmail Eşref ile meclis üyelerinin, Valiliğin alanın tamamen boşaltılıp planlanması yönündeki önerisine karşın, alanın yüzde 30&[#]8217;un alan üzerindeki kiracılara bırakılması öngörüsüne itirazlar vardı.


Katılımcılardan bazıları burasının kentin son düzlük alanı olduğunu belirterek iyi değerlendirilmesi gerektiği vurgusunda bulundular.


Buna göre plancı tarafından tamamlanan taslak çalışmanın yerine yeni bir plan hazırlanacak.


Bu plana göre 69 Ambarları&[#]8217;nın tam ortasından geçen demiryolunun İkinci makas Kavşağı&[#]8217;ndan yeni Ankara yolu istikametine kaydırılması düşünülüyor.


Yeni planlamada alanın mevcut kiracıların tamamen çıkarılarak bütün olarak ele alınması yönünde görüş birliğinin sağlanması bekleniyor.


Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, lavuar alanında yapılan çalışmanın aynısının 69 ambarları içinde yapılması gerektiğini ifade ederek; &[#]8220;69 ambarları Zonguldak&[#]8217;ın elinde kalmış en güzel alanlarından biri. O nedenle aceleye getirilmesin, oldu bittiye getirilmesin diyorum. Madem mimarların görüşü soruluyor, alanın hali hazırının verilmesini istedik ki mimarlarla araştırabilelim. Hazırlanan taslak da bana çok şişirme geldi. Doyurucu gelmedi. Aradığımız şeyler bunun içinde yok. Bir diğer konuda Rektör spor akademisinin Zonguldak&[#]8217;a kurulmasına karar vermiş. Yer aranıyor. Burada bir yer bulamazsa gidecek Çaycuma&[#]8217;ya. Zonguldak&[#]8217;ın geleceği artık üniversiteye de bağlı. Çünkü TTK&[#]8217;nın işini bitiriyorlar. O zaman onlara da yer ayırmak lazım. Ama bizimkilerin hiç öyle bir niyeti yok. O nedenle bana sorarlarsa ben yarışma istiyorum. Bedeli de bir şey değil. Sponsorlarla bu yapılıyor&[#]8221; şeklinde konuşmuştu.


Plancının çalışmasının tamamlanmasının ardından düşünce yeniden tartışılacak.

Editör: Pusula Gazetesi