Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve beraberindekiler Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer&[#]8217;i ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, &[#]8220;Memur-Sen olarak ülkemizin en genç üniversitelerden birisi olan Zonguldak Karaelmas Üniversitesine böyle genç bir akademisyenin rektör olarak atanması bizleri gelecek adına umutlandırmıştır. Özellikle şunu belirtmek isterim ki üniversitelerde yasakları yasaklayan bir anlayış bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Biz üniversitenin yasaklarla, baskılarla anılmasını değil, bunun yerine demokratik, özgürlükçü ve bilimsel buluşlarıyla anılmasının çok daha önemli olduğuna inanıyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 72 milyonu kucaklayarak birbirimizi severek barış içerisinde yaşamanın gereğine inanıyorum. ZKÜ&[#]8217; de bundan önceki süreçte Eğitim-Bir-Sen olarak ve en büyük sıkıntısı olarak halk ve şehirle bütünleşememesini söyledik. Temennimiz Zonguldak&[#]8217;la ve halkla barışık bir üniversite görüntüsünün oluşmasıdır ve yeni görevinde rektörümüze başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise &[#]8220;Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen&[#]8217;in çalışmalarını yakından takip ediyorum ve amacımız bu topraklar üzerinde ki insanları kucaklayarak, ZKÜ&[#]8217;yü Türkiye&[#]8217;nin sayılı üniversitesi haline getirmektir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi