Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada basında yer alan eleştirirle yanıt verildi. Oldukça uzun olan açıklamada asılsız eleştirilerin maksatını aştığı vurgulanarak; &[#]8220;Son günlerde yerel gazetelerimizde, Türkiye Taş Kömürü Kurumu tüzel kişiliği ve kurum yöneticileri ve çalışanları hakkında haksız, asılsız ve eleştiri maksadını aşan haber ve yorumlara yer verildiği görülmektedir&[#]8221; denildi.


İdari ve Sosyal işler Daire Başkanı Mustafa Kar ile Haberleşme ve halkla İlişkiler Şube Müdürü Nida Şentürk imzalı açıklamada;



Türkiye Taş Kömürü Kurumu´nun yapmakta olduğu işler ve uygulamaları hakkında, Genel Müdürümüz ve ilgili birimlerimizce basın kuruluşlarımıza gerek görsel yayınlarda gerekse bilgi notları ile yapılan bilgilendirmelere rağmen "bilgi eksikliği" gerekçe gösterilerek yapılan eleştirilerin hakaret boyutlarına ulaştığı kaygıyla ve üzüntü ile izlenmektedir.


Kurumumuzun yapmakta olduğu iş ve işlemlerle ilgili yayımlanan haber ve yorumlar karşısında gerekli aydınlatıcı bilgi notları basınımızla paylaşılmasına rağmen başta Kurumumuz yöneticileri ile çalışanlarımıza ve özellikle kurumumuzun manevi kişiliğine yönelik iftiraya varan söz ve yaklaşımlar karşısında mevzuatlar çerçevesinde yasal yollara başvurmamız kaçınılmaz olmaktadır.


Ülkemizin yegane Taşkömürü üreticisi konumundaki Kurumumuzun ve Taşkömürü madenciliğinin ciddi sorunlarla uğraşmakta olduğu böyle bir dönemde, sığ ve faydasız polemiklerle suni gündemler yaratmak ve kamu oyunu meşgul etmek hem kendimiz hem de ülkemiz için zaman kaybı ve enerjinin boşa harcanmasından öte bir anlam taşımamaktadır&[#]8221; denildi.


Açıklamada Pusula&[#]8217;nın dünkü sayısında Türkiye Taşkömürü Kurumu başta olmak üzere tüm kurumların lojman ve konukevlerini elden çıkarması gerektiğini belirten Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar&[#]8217;ın "TTK lojmanlarla uğraşmayı bırakıp kömür üretmeli" sözlerine de yanıt vardı.


Açıklamada; "Kurum lojmanlarını neden satmıyor" şeklindeki yaklaşımı da doğru bulmamız mümkün değildir. Zira Kurum lojmanları için yasal zorunluluk olmadığı sürece satışı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Hatta son yıllarda Kurum konutlarının tamir bakımına yönelik yatırımlara rağmen, Kamu konutları uygulamasından Kurumumuzun herhangi bir zararı söz konusu olmamıştır. Konutlarımız öz sermayemizin bir parçasıdır. Ve kira gelirlerimiz her zaman giderlerimizin üzerinde seyretmektedir. Kaldı ki; şehrimizde ve ülkemizde lojmanlara sahip tek kurum TTK değildir. Lojmanlarımızdan çalışanlarımız yararlanmaktadır. Ve onlar her şeyin en iyisine layıktırlar. Son derecede olağan olan bu durumun kurumun sürdürmekte olduğu bir yanlışmış izlenimi vererek tartışmaya açılması da anlamsızdır&[#]8221; denildi.


Ayrıca 17 mayıs&[#]8217;ta meydana gelen grizu faciası sonrasında yaşananlar karşısında tepkilere de yanıt verilen açıklamada kurumun bu şekilde yıpratıldığı ifade edildi.

Editör: Pusula Gazetesi