Zonguldak Belediyesi tarafından engellilere tahsis edilen kent merkezindeki özel donanımlı ilk tuvaletin açılışı törenle gerçekleştirildi. Zonguldak Valiliği yanındaki halk otobüs duraklarında yapılan tuvalet törenle açıldı. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü´ne yetiştirilen son model tuvaletin açılışına Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, belediye meclis üyeleri, dernek üyeleri ve siyasi parti il ve
ilçe yöneticileri katıldı. Yeterli alan bulunmaması nedeniyle tuvaletin hemen önündeki karayolunda yapılan tören esnasında tüm davetliler karayoluna dizilerek objektiflere poz verdi. Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, konuşmakta zorlandığı görülürken en iyi şekilde bu tuvaleti koruyacaklarını söyledi. Başkan Eşref´e tekrar tekrar teşekkür eden Şirin, tesisin hayırlı olmasını temenni etti.
Belediye Başkanı Eşref de yapılan tuvalette engellilerin ihtiyaçlarını ücretsiz ve modern bir tesislerde giderebileceğini, diğer insanların ise ücretle hizmetten faydalanabileceğini söyledi. Sakatlar Derneği´ne gelir imkanı sunmalarının da mutluluğunu yaşadıklarını belirten Eşref, şöyle konuştu: "Hepimiz potansiyel engelliyiz. Biz bunu bilerek engellilere yardımcı olmak istedik. Bilhassa 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününe bu tesisi yetiştirmek istedik. Artık engelli insanlarımızın da bir tuvaleti var.
Tuvaletin diğer bölümü ise normal vatandaşlara göre dizayn edildi. Burada herkes ücreti mukabilinde tuvalet ihtiyaçlarını giderebilecek." Daha sonra Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin tarafından tuvaletin kapısı birlikte açıldı. Şirin´in elini sıkan ve sarılan Başkan Eşref, tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu. Eşref ve Şirin basına ve davetlilere tuvaleti tanıttı. Başkan Eşref´e teşekkürünü yinelen Şirin, "Bu hizmetin çok yararlı olacağına inanıyorum" dedi.
Sorulan soru üzerine CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ise, "Burası normal insanlar için. Bedava diye gelen olmasın sakın" diye espri yaptı.
Başkan Eşref, Şirin ve Yayla, son olarak tuvaletin arkasındaki arıtma tesisi kısmını davetlilere gösterdi. Arıtma tesisinin henüz monte edilemediğini belirten Eşref, şunları söyledi: "Arıtma tesisimiz elimize ulaşmadığından henüz hizmete giremedi. Pazartesi günü elimizde olacak. Tuvaletin arka kısmındaki gider çıkışına bağlanacak. Paket arıtma olacak. Arıtıldıktan sonra kanalizasyon şebekesine arıtma bağlanacak."
Editör: Pusula Gazetesi