Zonguldak´ın İnağzı Mahallesi Askeritepe mevkiinde Maria sokakta özel bir maden ocağında dün öğlen saatlerinde meydana gelen göçükte kalan 38 yaşındaki maden işçisi Çetin Kara yaklaşık 29 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Saatler sonra gün ışığını yeniden gören maden işçisi, umutla kendisini bekleyen ailesi ve mesai arkadaşlarının alkışlarıyla karşılandı.



Önceki gün ve gece boyunca devam eden çalışmalarda kurtarma ve sağlık ekipleri sürekli işçi ile konuşup bilincini açık tutmaya çalıştı. İşçiye kısa sürede ulaşılacağı belirtilmesine rağmen saatler geçmek bilmedi. Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekiplerinin müdahalesiyle çalışmalar daha titiz yürütülmeye başlandı. Oluşacak yeni göçük durumunda işçiyi kaybetmek istemeyen kurtarma ekibi karın bölgesine kadar göçük altında kalan işçiyi kurtarmak için büyük risk aldı.



Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, öğlen saatlerinde geldiği kurtarma çalışmasının yapıldığı ocakta yeni bir göçük riski olduğunu söyledi. Kolay görünsede, işçinin ayağının göçük altında olduğunu anlatan Vali Yardımcısı Özdemir; "Doktorlar da ulaştı. Tıbbi müdahalesi yapılıyor. Arama kurtarma çalışmaları yapılıyor ama ancak elle çalışılabiliyor. Ayağı kamufle eden göçük ancak elle kazılabiliyor. Bir kişinin eliyle bu yapılabiliyor." dedi.


Saatler geçmek bilmedi ve milim milim devam eden kurtarma çalışmaları sonrasında 38 yaşındaki maden işçisi Çetin Kara yaklaşık 29 saat sonra sağ olarak kurtarılarak mucizevi şekilde yaşama döndürüldü.


Kara Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;ne getirilerek tedavi altına alındı.


Ocak sahibi İsmail Yılmaz, Çetin Kara&[#]8217;yı sağ olarak kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek herkese teşekkür etti.


Kurtarılan işçinin annesi Nefise Kara ile babası Sezai Kara kabus dolu saatlerin ardından sevinç gözyaşı döktü.



Editör: Pusula Gazetesi