Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda imar komisyonuna havale edilen 69 ambarları, dün komisyon tarafından görüşüldü.


Belediye meclis üyeleri ve Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, ortak noktada buluşmaya çalıştılar. Demirtaş, 69 ambarlarına ne yapılması gerektiğinin halka sorulması gerektiğini savundu.


CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Meydan ise, bu konu üzerinde uzun bir çalışma yapacaklarını ve bundan sonraki toplantılara oda başkanlarınında davet edileceğini söyledi.


69 Ambarlarının şehrin önünü açacak bir alan olduğunu belirten Meydan, &[#]8220;Plancı taslak bir çalışma yapmış. Bizde bu çalışma üzerinde tartıştık. Bu konuyla ilgili Zonguldak kamuoyuyla tartışacak birçok konunun olduğunu gördük. Zonguldak&[#]8217;ın geleceği ile ilgili çok önemli bir alan. Şehrin önünü açabilecek olan bir bölge. Dolayısıyla daha uzun bir çalışma olacağına inanıyoruz. Diğer kuruluşlarla da tekrar görüşeceğiz. Sadece şu anda bilânçoda görüşme yaptık ve yeniden toplanacağız&[#]8221; dedi.


Demirtaş: Lavuar Alanı&[#]8217;ndaki gibi çalışalım


Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, lavuar alanında yapılan çalışmanın aynısının 69 ambarları içinde yapılması gerektiğini ifade ederek, &[#]8220;69 ambarları Zonguldak&[#]8217;ın elinde kalmış en güzel alanlarından biri. O nedenle aceleye getirilmesin, oldubittiye getirilmesin diyorum. Madem mimarların görüşü soruluyor, alanın hali hazırının verilmesini istedik ki mimarlarla araştırabilelim. Bizim görüşümüz şu, önce lavuar alanında yaptığımız gibi önce bir anket çalışması yapılır. &[#]8216;Zonguldak halkı burada ne istiyor&[#]8217; diye. Anketi muhtarlara verirsin ve 2 günde bitirirler. Ona göre de değerlendirilir. Üniversiteler arasında da bir yarışma açılır. Lavuar alanı içinde bunu yaptık. Şimdiki projenin de alt yapısı odur. Lavuar alanı çalışmasını 3 ayda bitirmiştik. Bu belki daha kısa sürer. Hazırlanan taslak da bana çok şişirme geldi. Doyurucu gelmedi. Aradığımız şeyler bunun içinde yok.


Bir diğer konuda Rektör spor akademisinin Zonguldak&[#]8217;a kurulmasına karar vermiş. Yer aranıyor. Burada bir yer bulamazsa gidecek Çaycuma&[#]8217;ya. Zonguldak&[#]8217;ın geleceği artık üniversiteye de bağlı. Çünkü TTK&[#]8217;nın işini bitiriyorlar. O zaman onlara da yer ayırmak lazım. Ama bizimkilerin hiç öyle bir niyeti yok. O nedenle bana sorarlarsa ben yarışma istiyorum. Bedeli de bir şey değil. Sponsorlarla bu yapılıyor&[#]8221; şeklinde konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi