Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Kamuran Aşkar Zonguldak Öğretmenevi&[#]8217;ne harcanan 7 milyon paraya &[#]8216;yazık&[#]8217; edildiğini belirterek ortaya çıkan tablonun üzücü olduğunu söyledi.


Türkiye Taşkömürü Kurumu başta olmak üzere, Milli Eğitim, Polis, Askeriye ve pek çok kurumun lojman uygulamasına son vermesi gerektiğini belirten Aşkar, geçtiğimiz günlerde kullanılmaya başlanan ve henüz çevre düzenlenmesi tamamlanmayan Zonguldak Öğretmenevi&[#]8217;nin durumunun üzücü olduğunu söyledi.



ÖĞRETMENEVİNE 7 MİLYON HARCANDI


Aşkar, Zonguldak Öğretmenevi için harcanan 7 milyona karşılık ortaya çıkan olumsuzlukların şaşırtıcı ve üzücü olduğunu belirterek; &[#]8220;Mimari açıdan pek çok eksiklikleri olduğunu görüyoruz. Bunun yanında çok yerinde daha şimdiden sızmalar var. Salonlarının durumu yetersiz ve ses düzeni kötü. Bu kadar para harcandığına göre ortaya böyle bir manzara çıkmaması gerekirdi. Biz lojman ve bu tür konuk evi uygulamalarına karşıyız. Bu &[#]8216;Kamuran Aşkar öğretmenevi yıkılsın, satılsın&[#]8217; şeklinde algılanmasın. Ama bu kadar para harcanıyorsa hiç olmazsa değmeliydi. O paraya değmeliydi&[#]8221; dedi.



TTK LOJMANLARLA DEĞİL ÜRETİMLE UĞRAŞMALI


Aşkar, kurumların lojman, konukevi gibi uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirterek TTK&[#]8217;yı örnek gösterdi.


Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun bugün üretiminin hızla azaldığını ancak, üretim değil lojman kavgalarına tanık olduklarını belirten Aşkar; &[#]8220;TTK lojmanlarını satmalı. TTK&[#]8217;nın işi kömür üretmek. O zaman bütün enerjisini üretime vermeli. Üretimle ilgili rakamlar ortada. Düşün gözleniyor. Öte yandan sık sık lojman tartışmalarına tanık oluyoruz. Lojmanlarda oturanların bazılarının iki tane dairesi olduğunu duyuyoruz. Lojmanların diğer tüm giderleri de kuruma mal ediliyor. TTK yönetimindekiler bizim arkadaşımız. Ama bu gerçekleri söylemek gerekiyor. Bu gerçeklerin değişmesi için radikal kararlar alınması gerekiyor. Bugün yönetimde kimler varsa o radikal kararları almalılar. Ak Parti ile TTK yöneticileri arasında lojman tartışmaları ve bunlara harcanan zamana yazık olduğunu düşünüyoruz. Diğer tüm kurumlar için geçerli bir durum bu. Zonguldak&[#]8217;ta öğretmen sıkıntısı yaşanıyor. Öğretmenevi&[#]8217;nde dört öğretmen arkadaşımız görev yapıyor&[#]8221; dedi.



TİCARETİ BALTALIYORLAR


Aşkar; öğretmenevileri, polisevleri orduevlerinin yanından kurumların özel konukevleri ve misafirhanelerinin yaptıkları etkinliklerle ticaret yapanlara da engel oluşturduğunu belirterek; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta kurumların kendi mekanlarında yaptıkları etkinlikler ve ticari faaliyetler kentin esnafını da olumsuz etkiliyor. Oysa herkes asli işini yapsa daha iyi olur. Kurumlar bu tür yerleriyle kentin esnafını da öldürmemeli. Biz bunu hep söylüyoruz. Ancak bu sorun sadece Zonguldak&[#]8217;ın değil Türkiye&[#]8217;nin sorunu&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi