Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde 23 bin metrekarelik alan içine 3 ayrı kompleks halinde yapılan iş merkezi bitme aşamasına geldi. Alışveriş merkezi, ofis ve öğretmen evinin bulunduğu inşaatın yapımının yüzde 98&[#]8217;inin bittiği, tamamının 15 Aralık&[#]8217;a kadar bitirilip 14 Şubat 2011 tarihinde resmi açılışının yapılması hedefleniyor. Öğretmen evi ve ofisler bloğunun 8&[#]8217;er kat, alışveriş ve yaşam merkezinin 4 ve otoparkın 3 kattan oluşan iş merkezi Kdz. Ereğli&[#]8217;nin en yüksek binası olma özelliği de taşıyor. 3 Asansör ve yürüyen merdivenin de bulunduğu Ay City AVM&[#]8217;de 125 araçlık kapalı otoparkın müşterilere hizmet vereceği belirtildi.
Ay City Alışveriş ve Yaşam Merkezi&[#]8217;nin (AVM) bölgede standartları yükselteceğine inandığını söyleyen Ay City AVM Koordinatörü İslam Günay, kaliteli markaları ve sosyal yaşam alanlarıyla güzel bir hizmet sunulacağını vurguladı.
Kaliteli markaları vatandaşla buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen İslam Günay, &[#]8220;Ay City Alışveriş ve Yaşam Merkezi(AVM)&[#]8217;nde kaliteli markaları vatandaşla buluşturmayı amaçlıyoruz. 4 katı alışveriş ve yaşam merkezi, 3 katı otopark olmak üzere 7 kattan oluşuyor. Bunun da ilk 3 katı alışveriş merkezi ve en üst katı yiyecek ile çocuklar için eğlence ve sinemanın bulunacağı kat olacak. 37 dükkandan 3 tanesi için sözleşme yapılmış olup hizmete başladılar. Diğer dükkanlar için ise uluslar arası bir firma aracılığıyla talep toplanıyor. Anlaşılan firmalarla sözleşme imzalanmasına başlanılıyor. Ulusal, kendilerini kanıtlamış kaliteli markalı firmaların kendilerinin açmasına dikkat ediliyor. Finansbank, Ziraat Bankası, CarrefourSA gibi alanında marka olmuş firmalar hizmet vermeye başladılar. Teknosa, Sony, Hatemoğlu, Ponti, Vetto, Armine, Ariston, Adil Işık, Loft, Koton gibi bir çok firmayla görüşme devam ediyor. Ay City AVM&[#]8217;nin giriş katı yaşam katı olacak. Burada Sony, Teknosa, Ariston gibi markalar olacak. 1. ve 2. katlar ise tekstil üzerine olacak. Yine burada Türkiye genelinde marka haline gelmiş firmalar bulunacak. 3. katta ise yiyecek bölümü yer alacak. Yine güvenilir markalar yer alacak. Ayrıca 3. katta 400 metrekarelik alandan oluşan çocuk eğlence parkı yer alacak. 6 D Sinema salonu bulunacak. 22 ile bin metrekare arasında mağazalar bulunuyor. Gerekirse mağaza birleştirmeye gidiliyor. Kendini kanıtlamış kurumsal markaların kendilerinin açmasına gayret diyoruz. Bu iş merkezinde yaklaşık 200 kişi istihdam edilecek&[#]8221; dedi. Günay, ayrıca AVM&[#]8217;de çeşitli etkinlikler düzenlenip özellikle çocuklar için eğlence ortamı hazırlanacağını belirtti.
Böyle kaliteli bir alış veriş merkezinin yapımında geç bile kalındığını söyleyen vatandaşlar, &[#]8220;Kaliteli markaların getirilmesi sağlanarak kalite ucuza getirilmiş olunacak. Ereğli halkı markalı kaliteli ürünleri almak için ilçe dışına çıkmak zorunda kalıyordu. Bundan sonra kalite ayağımıza gelmiş olacak. Bize bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ederiz&[#]8221; dediler.

&[#]8220;EREĞLİ&[#]8217;YE YAKIŞAN ALIŞ VERİŞ MERKEZİ OLDU&[#]8221;
Ay City AVM&[#]8217;nin Ereğli&[#]8217;ye yakışan alış veriş merkezi olduğunu belirten Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, &[#]8220;Karadeniz Ereğli&[#]8217;de böyle bir tesis olması son derece güzel ve gurur vereci. Öğretmen evi projesi için belediye de çok caba verdi ve sonuçlandı. Özel İdare ile anlaşıp bunun bir müteahhide yaptırılması hem öğretmen evi hem de üst katlarındaki iş yerleri açısından önemli. Dolayısıyla AVM&[#]8217;nin burada ev sahibi olması bizleri son derece mutlu etti. Bu krizde her kez iş yerini kapatırken bu iş yeri istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor ve bir çok işsiz kardeşlerimize de ekmek kapısı oluyor. Bu anlamda alış veriş merkezleri olsun öğretmen evi olsun Ereğli için hem iş olanakları hem de görsellik olarak çok çok önemli ve inşallah gerek çalışanları gerek müdürlerinin başarılı olmalarını temenni ediyorum. Ereğli&[#]8217;ye yakışan bir alış veriş merkezi ve bizim arzu ettiğimiz şekilde. Alış veriş merkezinin en büyük özelliği de merkezde olması ve isteyen herkesin ulaşabileceği yerde olması. Ereğli halkı olsun ve dışarıdan gelen vatandaşlarımızın olsun kolayca ulaşabileceği yerde. İnşallah herkes için hayırlısı olur ama şunu diyorum gerçekten Ereğli&[#]8217;ye yakışan bir alış veriş merkezi oldu&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi