Ereğlililer Derneği Kandilli´de bazı sivil toplum örgütleri, belediye başkanları ve muhtarlarla birlikte hamsi-helva partisinde bir araya gelerek ilçenin genel sorunlarını ele aldı. TTK Armutçuk Misafirhanesi´nin bahçesindeki bu hamsi-helva partisi havanın da güzel olmasıyla tam bir ziyafete dönüşürken, uzun süredir birbirlerini görmeyen dostlar da özlem giderdi.


Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Güneşli Belediye Başkanı Sıtkı Gültekin, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ziraat Odası Başkanı Adil Polat başta olmak üzere birçok muhtar ve sivil toplum örgüt temsilcisinin katıldığı hamsi-helva muhabbetinde ilçe sorunları için birlikte hareket etme noktasında buluşulmasının önemi ifade edildi.


Derneğin Başkanı Hasan Yılmaz, hamsi-helva yemeğiyle bir araya gelerek istişare yapmayı amaçladıklarını, bu konuda Zonguldak&[#]8217;ta yapılan lobi hareketine de destek verdiklerini, Ereğli&[#]8217;de de Osmanlı çileğinin isim hakkı ve patentini almak için çaba gösterdiklerini, Ankara&[#]8217;da bir kapılarının olması gerektiğini düşündüklerini belirtti.


Ereğli-Kandilli yolunun 3.5 yıldan bu yana bitirilememesinin de vurgulandığı toplantıda, birçok konuda işbirliği yapılmasının yararlı olacağı anlatıldı.


Şakir Başol, Bekir Çolak, Adil Polat ve Cevdet Civelek&[#]8217;in de düşüncelerini ifade ettiği toplantıda, Civelek kendilerinin sivil toplum örgütü olmalarına rağmen dışlandığına dikkat çekip &[#]8220;Ereğli&[#]8217;de sivil toplum örgütleri olarak dışlanmış durumdayız. Ereğli&[#]8217;de yapılacak her hizmet için biz hazırız&[#]8221; dediler.


Bazı katılımcılar da bu tür toplantıların daha da genişletilmiş bir şekilde Kdz. Ereğli&[#]8217;de yapılmasının önemine dikkat çektiler.


Editör: Pusula Gazetesi