Türk Eğitim-Sen&[#]8217;in önceki gün yapılan kongresinde seçimi kaybeden eski Başkan Salih Alemdar, seçimi kaybetme nedenlerini açıkladı.


Şahin Ören&[#]8217;e destek verilmesinin en önemli nedeninin Salih alemdar ve ekibinin gitmesinin istenmesinden kaynaklandığını söyleyen Alemdar, yerli yabancı konusunun gündeme getirildiğini ve cemaat yapılanmasının oluştuğunu ifade etti.


Bugüne kadar her çalışmalarında başarılı olduklarını ve bu konuda rahat olduğunu belirten eski Başkan Salih Alemdar; &[#]8220;Türk Eğitim Sen burada son 3 yıldır yetkili bir sendika. Sayısal olarak Eğitim-Bir-Sen&[#]8217;e ortalama 500, Eğitim-Sen&[#]8217;e 150 ile 170 arasında fark atıyor. Hiçbir başarısızlığımız ve çevreyle hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen böyle bir hareket oluştu. Bizim siyasi iktidarın icraatlarına karşı çıkmalarımız, söylemlerimiz, basın açıklamalarımız içerisinde cemaat yapılanması rahatsız oluyordu. Şahin Bey bu yola çıktığında arka planda böyle bir çalışma vardı. Burada en önemli şey, Şahin Bey&[#]8217;e destek verirken Şahin Beyi kimsenin tanımadığını, amaç Şahin Bey&[#]8217;e destek vermek değil Salih Alemdar ve ekibinin gitmesiydi. Bunda da amaçlarına ulaşıldı. Ama işin içerisinde yerli yabancı konusu da var.


Ben Zonguldak&[#]8217;ta 1995 yılında sendika başkanı oldum. Yani bu arkadaşlarımla ben oralardan beri çalışıyorum. Baştan beri ben varım ve bu arkadaşlarında belli bir kısmı var. Kısacası burada başarı değerlendirilmedi. Bende bu yönde rahatım. Herhangi bir eksikliğim, aksaklığım yok. Sendikacılık açısından ve memuriyet açısından bir sıkıntımız yok.


Kendi şahsım ve ekibim olarak bundan sonra sendikadan kopmayacağız. Çünkü Türkiye Kamu-Sen Sendikalarını Zonguldak&[#]8217;ta kuran benim. Zonguldak&[#]8217;ta 6 faaliyette şubesi var. Bunların hepsini kuranda benim. Biz bu işe bilinçli girdik. Sendikal olarak bilgi ve becerimizi arttırdık. Zirveye oynadık.


Kongreden sonra arayıp &[#]8216;sizin olmadığınız yerde bizde olmayız&[#]8217; diyen çok sayıda kişiler var. Ama ben bunun yanlış olacağını ifade ediyorum. Belli bir hareketlilik var ama inşallah olumsuzluk olmaz. 1-2 gün içerisinde de görev devredeceğiz&[#]8221; dedi.



AÇIK FARKLA KAYBETTİ


Zonguldak Türk Eğitim Sen&[#]8217;in önceki gün yapılan olağan kongresinde Salih Alemdar dönemi sona erdi. Gergin geçen kongrede Ereğli İlçe Temsilcisi Şahin Ören yeni başkan oldu.


Kongrede 110 delegeden 108&[#]8217;i oy kullandı. Şahin Ören 68 delegenin oyunu alırken, Salih Alemdar 40 oy alabildi. Alemdar, Türk Eğitim Sen başkanlığından düşmesinin ardından Kamu-Sen temsilciliğinden de otomatik olarak düşmüş oldu. Şimdi Kamu-sen&[#]8217;in başkanlığına kimin geleceği merak ediliyor. Kamu-Sen Başkanı, bağlı sendikaların şube yönetimlerinin önerisi ve oylamasıyla seçilecek.

Editör: Pusula Gazetesi