Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi´nde düzenlenen adeta bir gövde gösterisine dönüşen yemeğe CHP Genel Merkez Kadın Kolları Sorumlusu MKYK Üyesi Emine Özcan, CHP Zonguldak milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi´nin iktidar yürüyüşünün başladığını ifade ederek geçmişte yaşanan küskünlük ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak 2011 yılındaki genel seçimlerde iktidar olmak için var güçleriyle çalışmaları gerektiğini söyledi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ı eleştirdi. AK Parti hükümetinin yaptığı özelleştirmeleri sert bir dille eleştiren Köktürk, &[#]8221;80 yılda satılmayan her şeyi iktidar oldukları dönem içinde sattılar. Hatta Başbakan Erdoğan gururlanarak ´ben ülkemi pazarlıyorum´ tarzından açıklamalar yapmaktan bile çekinmedi. Hükümetin bakanlarından biri çıkıp ´babalar gibi satarım´ dedi. Ben buradan Başbakan´a Nazım Hikmet´in bir şiiri ile seslenmek istiyorum. Siz her ne kadar satarız, pazarlarız deseniz de ´Dörtnala gelip uzak Asya´dan, Akdeniz´e bir kısrak başı gibi uzanan, Bu memleket bizim´ Başbakan size bu memleketi sattırmayacağız&[#]8221; dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal da, AK Parti hükümetini sert bir dille eleştirirken &[#]8220;CHP´nin iktidar yürüyüşü kadınlarımız tarafından başlatılmıştır. Bu ses CHP´li kadınlarımızın ayak sesleridir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye´yi içinde bulunduğu karanlık dönemden çıkartacak tek partidir&[#]8221; diye konuştu.
CHP Genel Merkez Kadın Kolları Sorumlusu MKYK Üyesi Emine Özcan da, cumhuriyetin kurulmasında kadınların büyük pay sahibi olduklarını ifade ederek, kadına karşı yapılan şiddetin son bulması ve daha caydırıcı ve ağır cezalar verilmesini sağlamak için genel merkezde bir çalışma başlattıklarını söyledi. Kadınların siyasetin içinde daha fazla yer almalarını istediklerini belirten Özcan, Zonguldak´tan mutlaka bir kadın milletvekili adayı istediklerini de ifade ederek il yönetimine mesaj gönderdi.
Editör: Pusula Gazetesi