Yaklaşan 29 Mart Yerel Seçimi öncesi Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AK Parti´den 30 ilde belediye başkan adayının belli olduğunu 51 ilin ise henüz adaylarının açıklanmadığını kaydetti. Belediye Başkanı Secaattin Gonca, adayları açıklanmayan 51 il arasında Zonguldak´ın da olduğunu sözlerine ekledi. Yerel seçim öncesi adaylığı ile ilgili şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadığını söyleyen Gonca, hiçbir şekilde şahsi sıkıntısının olmadığını dile getirdi. Başkan Gonca, &[#]8220;Şayet sıkıntılar olmuşsa bile bu sıkıntı Zonguldak´ın sorunlarını çözmek için olmuştur ve kesinlikle şahsi olmamıştır&[#]8221; dedi.
AK Parti´nin adaylık politikasının belli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın vereceği karar doğrultusunda adaylıkların belli olduğunu bildirdi. Başkan Gonca adaylığı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şöyle konuştu:
&[#]8220;Partimizin adaylık politikası bellidir. Temayül ve teşkilat yoklamalarının yanı sıra milletvekillerimizin görüşü ve en sonunda da başbakanımızın vereceği karar doğrultusunda adaylıklar belli oluyor ve bu süreç Türkiye genelinde böyle işliyor. AK Parti şuana kadar 30 ilde belediye başkan adayları belli oldu, 51 ilde ise henüz belediye başkan adayları açıklanmamıştır ve Zonguldak´ta bu illerden bir tanesidir. Ancak ben şahsımla ilgili olarak şunları ifade etmek istiyorum, 5 yıllık süre zarfında Zonguldak´a yapmış olduğumuz hizmetler ortadadır. Bizim şimdiye kadar hiç kimseyle sıkıntımız olmadı, şayet sıkıntılar olmuşsa bile bu sıkıntı Zonguldak´ın sorunlarını çözmek için olmuştur ve kesinlikle şahsi olmamıştır. Özellikle parti teşkilatımızla herhangi bir sorun veya sıkıntı söz konusu değildir. Şu anda bizim aldığımız bilgiler, Ankara´da adaylığımız ile ilgili herhangi bir sorun bulunmadığı yönündedir. Tabii ki bu bizim yapmış olduğumuz görüşmelerdir ancak, son sözü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan verecektir ve verilecek olan karara da saygı duyarım.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi