Memur-Sen Konfederasyonu´na bağlı Eğitim Bir Sen Zonguldak Şubesi´nin 3. Olağan Genel Kongresi, Öğretmenler Evi Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi. Genel kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, toplu sözleşme ve öğretmen açıklarından bahsetti. Zonguldak´ta bin 500 öğretmen açığı olduğunu belirten Aşkar, 2001 yılında çıkarılan sendika yasasını hatırlatarak, "2001 yılında 4688 sayılı Sendika Yasası çıktığı zaman bizler, ´Bu yasa ile memur sorunlarının
çözülmesi imkansız, asıl sorun masa değil, yasadır´ dedik. Bu yasayla masada kimin olduğu da önemli değildir. Hatta eski cumhurbaşkanlarımızdan birisinin bir sözü vardır, sık sık kullanırdı, ´Delik büyük, yama ufaktır.´ ´Bu deliği bu yasa kapatmaz´ dedik ve yıllarca bunu söyledik. Daha sonra Abant´ta yapılan çalıştaya katılarak toplu sözleşme hakkının sonuç bildirgesine girmesini sağladık. Dün Abant Kurultayı´na katılmayanlar, bugün bu kazanımları kendilerine mal etme uğraşındadır" dedi.
Aşkar´ın konuşmasında eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in taklidini yaparak Demirel´in, "Delik büyük, yama ufaktır" sözünü söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.
Editör: Pusula Gazetesi