Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, bir süre önce kamuoyuna sunduğu proje çalışmasını yerinde inceledi. Acılık Deresi´nin üzerinin kapatılması ile ilgili olarak başlatılan çalışmaları inceleyen Başkan Gonca, önümüzdeki günlerde çalışmaların daha da hız kazanacağını söyledi. Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Gazipaşa Caddesi´nden akan trafiğin, yeni düzenleme ile Uzumehmet Caddesi´nden devam edeceğini söyledi. Başkan Gonca, "Zonguldak´ın ufkunu açacak projeler peşindeyiz" şeklinde konuştu. Zonguldak halkının projeyi beğeneceğini söyleyen Gonca, hayali olarak görünen projenin hayata geçirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu açıkladı. Başkan Gonca şöyle konuştu:
"Acılık Deresi´nin üzerinin kapatılarak, çevreye alan kazandırılmasıyla ilgili projemizi hayata geçireceğimizi söylemiştik. Seçim bildirgemizde de bu projemiz yer alıyordu. Belki birilerine bu projeler hayal gibi geliyordu ama, yaklaşık 3 yıldan bu tarafa yaptığımız mücadele sonucunda Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü´nde bu projenin ihalesini gerçekleştirdik ve şu anda gördüğünüz gibi tesis çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Firma makinelerini Zonguldak´a getirdi ve dere üzerinin dolgusunun yapılmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde çalışmalar hız kazanacaktır. Bu projeyi Belediye Başkanı olarak bir kez daha anlatmak istiyorum. Dökerel Köprüsü yıkılacak ve yerine yeni bir köprü yapılacak. Üzerinde bulunduğumuz bu alan kargo alanı tarafından başlayarak 20 metre genişliğinde dere üzeri kapatılarak Valilik ve SGK arasında yeni bir köprü inşası yapılacak. Dolayısıyla şu anda üzerinde bulunduğumuz alan kapatılarak, kazanılan alan trafiğe açılacak. Karşı taraftaki Uzunmehmet Caddesi´nde trafik ters istikamette akış sağlanarak ve Kilimli istikametinden gelen araçlarımız da Valilik binası önünden yeni yapılan yola yönlendirilecek. Dökerel Köprüsü´nden ister İstanbul istikametine veya Ankara istikametine yönlendirilecek. Bu proje Zonguldak halkı açısından çok önemli bir projedir. Çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra halkımız bu projeyi çok beğenecek. Biz Zonguldak´ın ufkunu açacak projeler peşindeyiz. Dolayısıyla bu proje Zonguldak´ın ufkunu açacak bir projedir. Hepimizin hayali olan bu projeyi hayata geçirecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."
Başkan Gonca, DSİ tarafından yaptırılan ve 7 milyon TL´ye maal olan projenin, ödeneğin serbest bırakılması halinde müteahhit firma tarafından 4-5 ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu´nun katılımıyla önümüzdeki günlerde temel atma törenini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi