Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Merkez Hakem Kurulu tarafından 26-28 Kasım tarihleri arasında Zonguldak´ta Herkes İçin Futbol Hakemliği (HİF) kursu açılacağı açıklandı.


Merkez Hakem Kurulu Eğitimcisi ve Faal Futbol Hakemleri Gözlemcisi Yavuz Şahin tarafından verilecek kurs, Cuma günü Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Salonu´nda başlayacak.


Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen, ilimizde açılan Herkes İçin Futbol Hakemliği (HİF) kursu için 92 başvuru olduğunu kaydetti.


2008 yılında başlatılan ve herkesin futbol hakemliği olabilmesi için başlatılan projeyle beraber yeni hakemler kazandırılıyor.


Pesen, "Zonguldak´ta açılacak olan kursla beraber eski adıyla aday hakemler futbolumuza kazandırılacak. 92 başvuru yapıldı ve bu kursla beraber ilimizdeki hakem sayısı 200 civarı olacak. Cumartesi günü verilecek eğitimin ardından adaylar yazılı sınava tabi tutulacak. Başarılı olanlar Pazar günü Saha Eğitimi alacak.


Yaklaşık 15 gün sonra ise sahada uygulamalı olarak dersler devam edecek. Herkes İçin Futbol Hakemleri 1 yıl içerisinde 10 maçta görev yaparak il hakemliğine terfi edecek ve yükselme fırsatı yakalayacak. Zonguldak´ta hakem camiası gün geçtikçe büyüyor, aday hakemlerin aramızı katılmasıyla daha iyi düzeye geleceğiz. Amacımız, Ülkemizin ilimizin futboluna uzun yıllar hizmet etmek için hakemliğin alt yapısını oluşturmak. İnanıyorum ki, bu adayların arasından çok yetenekli hakemlerimiz üst düzeylere kadar çıkarak, Zonguldak´ı başarılı bir şekilde temsil edeceklerdir" " dedi.

Editör: Pusula Gazetesi