Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık Filyos Vadisi&[#]8217;nde arsa tahsisi konusunda bugüne kadar somut bir adım atılamadığını belirtirken arsaların yatırımcılara hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Sedde çalışmalarının sonuç verebilmesi için de barajların tamamlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Sarsık; &[#]8220; Filyos Serbest Bölgesi 1994 yılında ilan edilmiş, 1998 yılında bölgedeki 17 milyon m2.lik arsada kamulaştırma yapılmıştır. Bölge bir an önce endüstri bölgesi ilan edilmeli, sedde çalışmaları ve altyapının tamamlanarak, bu alanda liman için tahsis edilen bölüm haricindeki tüm alanlar yatırımcıların kullanımına hazır hale getirilmelidir.


Ayrıca bölgemiz için çok önemli olan havaalanının seferlere açılması ve uçuşların devam etmesi oldukça ümit vericidir. Ancak yurtdışı seferlerine kış sezonundan dolayı ara veriliyor. Bölgemiz için yurtdışı seferlerinin artırılması ve başta THY olmak üzere diğer havayolu şirketlerinin de bölgemize gelmesi gerekmektedir.


Filyos nehrinin her iki yanında başlatılan sedde çalışmalarında kullanılacak olan dolgu malzemesinin havaalanına iniş ve kalkışlarda engel teşkil eden Bostancılar Tepesi, kuzeyde Kırantepe, Maltepe ve Kızlar Türbesi Tepesi&[#]8217;nden sağlanması mümkündür. Böylece hem sedde projesi daha kısa sürede tamamlanacak, hem de havaalanının önündeki tepeler tıraşlanarak daha büyük uçakların da havaalanımıza iniş ve kalkışı sağlanmış olacaktır. Bu da yatırımcıların işini kolaylaştıracaktır.


Bu yüzden siyasilerin ve yetkililerin bölgeye sahip çıkmaları, uygun yatırım alanlarının temini için Filyos Vadisi&[#]8217;nin altyapısı konusunda gerekeni yapmalarını bekliyoruz. Çünkü gelen yatırımcıların yeterli büyüklükte arsa bulamadıkları için geri dönmelerini istemiyoruz&[#]8221;dedi.

Editör: Pusula Gazetesi