Hamsi Festivali öncesi, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonu´nda bir araya gelen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, festival kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verirken, çalışmalarına hız verilen projeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri ve bazı daire müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıya çok sayıda dernek yöneticisi katılırken, Başkan Posbıyık, festival organizasyonunda yapılacak çalışmaları anlattı. Bu yıl gerçekleştirilecek festivalin 27 Aralık tarihinde düzenlenmesinin planlandığını, ancak hamsinin içinde bulunduğumuz dönemde daha çok olacağının kendilerine iletilmesiyle birlikte tarihi öne alma kararı verdiklerini belirten Başkan Posbıyık, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen festivallerle ilgili hatırlatmalarda bulundu. Hamsi Festivali´nin, Karadeniz Ereğli´nin tüm dünya tarafından öğrenilmesine katkıda bulunan bir organizasyon olduğuna vurgu yapan ve En Uzun Mangal Rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabı´nda Ereğli´nin yer almasına vesile olduğunu hatırlatan Başkan Posbıyık, &[#]8220;Biz bu büyük rekoru kırdıktan sonra, bazı illerde, büyük firmaların sponsorlukları ve maddi destekleriyle rekorumuzu geliştirmek isteyenler oldu. Ancak başarılı olamadılar. Onlar 4 kilometre mangal yapsınlar, biz 10 kilometre mangal kurmaya ve rekorumuzu elimizde tutmaya kararlıyız&[#]8221; dedi.
9. Hamsi Festivali için mangalların hazırlanmakta olduğunu, kendilerinden talep edildiği takdirde derneklere, istedikleri kadar mangal verip festival alanında yer vereceklerini belirten Halil Posbıyık, festivallerde vatandaşlara ve derneklere dağıtılan mangallar kendilerine iade edilmediğinden her yıl yeniden mangal hazırlatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bu yıl da mangallarla birlikte vatandaşlara hamsi, ekmek, helva ve ıslak mendil dağıtılacağını ifade eden Başkan Posbıyık, müracaatlar sonunda yapılacak düzenlemeyle de festivale katılacak derneklere yer göstereceklerini söyledi. Bu yılki festival öncesinde, hangi sanatçının davet edilmesi konusunda yaptıkları küçük çaplı bir araştırmada, Türk Fantezi Müziği´nin önemli isimlerinden biri olan Cengiz Kurtoğlu´nun ön plana çıktığını kaydeden Başkan Posbıyık, müzikseverlerin istekleri doğrultusunda değerli sanatçı ile anlaşma yaptıklarını ve Kurtoğlu´nun festivalin gerçekleştirileceği 5 Aralık günü Çınaraltı´nda hazırlanacak festival alanında konser vereceğini kaydetti.
Düzenlenen festival toplantısına katılan dernek yöneticilerinden, bu festival kapsamında gerçekleştirmeyi düşündükleri etkinlikleri 29 Kasım günü mesai saati bitimine kadar Karadeniz Ereğli Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü´ne yazılı olarak bildirmelerini isteyen ve bu yılki festivalde orijinalite oluşturmak istediklerini belirten Başkan Posbıyık, toplantı bünyesinde sözlü olarak iletilen talepleri de dinledi.
Editör: Pusula Gazetesi