Zonguldak´ın ilçelerinde, 16 ayrı iş yerine sahte para veren kalpazanlar güvenlik kameralarınca tespit edilince yakalandı. E.M. ve O.M. isimli şahıslar, kent merkezinde bir Telekom bayiine girerek telefonla görüştükten sonra sahte para vererek iş yerinden ayrıldı. Paranın sahte olmasından şüphelenen Telekom çalışanlarının haber vermesi üzerine polis eşkal belirleme çalışmaları başlattı. Telekom binasının güvenlik kameralarını inceleyen polis, E.M. ve O.M. isimli şahısları Zonguldak Valiliği yakınlarında gözaltına aldı.
Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, 34 adet sahte 50 YTL, 7 adet sahte 100 YTL, 7 adet 20 YTL olmak üzere toplam 2.540 YTL ele geçirildi. Şahısların Zonguldak´ın Alaplı ve Kdz.Ereğli ilçesinde toplam 16 ayrı işyerine sahte para suçundan aranan şahıslar olduğu belirlendi. Şahısların yakalanmasının ardından il merkezi ve ilçelerden üç iş yerinin de sahte para şikayeti ile polise müracaat ettiği öğrenildi.
Adli mercilere sevk edilen E.M. ve O.M. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Beycuma M Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu´na gönderildi.
Editör: Pusula Gazetesi