Etkinlikler kapsamında, Karaelmas Gazeteciler Derneği binasında çok sayıda gazetecinin katıldığı kahvaltı düzenlenirken, Kızılay Kan Merkezi&[#]8217;ne kan bağışında bulunuldu. KGD yönetim kurulu ve gazetecilerin katılımı ile de Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, &[#]8220;2008 yılı ne yazık ki aynı yasada yapılan düzenlemeyle, gazetecilerin 5 yıllık yıpranma paylarının elden alındığı, basın patronlarının, meslek örgütlerinin ve siyasilerin yeterince ses çıkartamadığı bir yıl oldu.
İletişimin en güçlü kanallarından biri olan basının, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında büyük ve çok önemli bir görev üstlendiği açıktır.
Basının bu işlevini başarıyla yerine getirebilmesi, her şeyden önce çalışanlarının niteliği ve çalışma ortamları ile ilintilidir. Oldukça güç şartlar altında çalışan gazetecilerimizin çalışma koşullarının daha iyi olması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi şüphesiz basın sektörümüzün gücünü ve saygınlığını artıracaktır.
Çalışan Gazeteciler Günü&[#]8217;nün 48&[#]8217;inci yılının; demokratik tartışma ve uzlaşma kültürünü hakim kılmaya çalışan gazetecilerin mesleki hak ve saygınlıklarını artırmalarının yolunu açmasını diliyoruz.
Basın yayın camiasında çalışanların sorunlarının duyarlı yaklaşımlarla ve gerekli yasal düzenlemelerle çözülmesi ve olumsuzlukların en aza indirilmesi dileklerimizle Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlarız.&[#]8221; dedi.
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, dernek olarak gerek mesleki konularda, gerekse Zonguldak sorunlarının çözümü yönündeki çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi