Ak Partili delegeler dün 27 belde Belediye Başkan adayını belirlemek için sandık başına gitti. Zonguldak Merkez ve ilçelerde ayrı ayrı gerçekleştirilen temayül yoklamasında aday adayları heyecanlıydı.Sonuçlar Zonguldak ve İlçe Belediye Başkan adaylarının açıklanmasının ardından açıklanacak. Beldelerin Ak Partili Belediye Başkan Aday Adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Ak Parti teşkilatında dün 27 Belde Belediye Başkan Aday Adayını belirlemek için bin 250 delege oy kullandı.


Zonguldak merkez ve ilçe teşkilatlarında yapılan temayül yoklamasında, bütün Belde Belediye Başkan Aday Adayları ile delegeler hazır bulundu.


İl, İlçe ve Beldelerin tümünde temayül yoklamalarının tamamlandığını belirten Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, 13 Ocak Salı günü bütün Belediye Başkan Adaylarının isimlerinin açıklayacaklarını söyledi.


İl Genel ve Belediye Meclis üyeliği için adaylık müracaatlarının 16 Ocak&8217;ta sona ereceğini belirten Uçar; &8220;Belediye Başkan Aday Adaylarımız için temayül yoklamalarımızı yapıyoruz. Son olarak 27 Belde Belediyemizin temayül yoklamasını da tamamladık. Birden fazla aday adayı olan yerlerimizde uygulama yapıyoruz. Genel Merkezimizin vermiş olduğu talimat doğrultusunda teşkilat mensupları istediği ikinci ismi de işaretleyebiliyorlar. Bu vesile ile bütün İl, İlçe ve Belde Belediyelerimizin temayül yoklamasını tamamladık. İl ve İlçe Belediye Başkan Adaylarımızla ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Beldeler için yapılan temayül yoklamaları açıklandıktan sonra, teşkilatlarımızın çalışmalarını tamamlayarak, Salı günü bütün Belediye Başkan Adaylarımızı açıklayacağız. 16 Ocak&8217;ta bütün müracaatlar sona eriyor&8221; dedi.



Uçar&8217;dan yola devam edecek olan adayların listesi:


Yerel seçimlerde hizmete devam edecek isimleri belirlemek için çalıştıklarını belirten Uçar &8220;Başbakanımızın açıklamaları bekleniyor. Yerel seçimlerde Zonguldak Secaattin Gonca, Devrek Özcan Ulupınar, Çaycuma Mithat Gülşen, Ereğli Murat Sesli, Gökçebey Mustafa Çetinoğlu, Alaplı İsmail Öztürk&8217;le yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz. Zonguldak il ve İlçelerin adaylarının açıklanmasının ardından belde adaylarını açıklayacağız&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi