Zonguldak&8217;ta kaçak bir maden ocağında meydana gelen gaz zehirlenmesinde zehirlenen işçilerden iki kardeş öldü. Çok sayıda kaçak ocak bulunan Gelik beldesi Ayiçi mevkisinde ki kömür ocağında Turgut (38), Mehmet Ali ve Talat Çakıcı (36) kardeşler yoğun metan gazından etkilendi. Çıkışa daha yakın bölgede bulunan Muammer Çakmak (34) adlı işçi arkadaşlarından ses çıkmaması üzerine yanlarına gitti ancak o da zehirlenerek fenalaştı. Diğer işçilerin dışarı çıkartmayı başardığı 4 kişi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.


İşçilerden Turgut ve Mehmet Ali Çakıcı yaşamını yitirdi. Gazdan etkilenen Talat Çakıcı ve Çakmak ise kurtarıldı..


Çakıcı kardeşlerin, bölgede özel kömür ocağı işleten babaları Osman Çakıcı´nın yaşamını yitirmesinin ardından izin belgesinin iptal edilmesi nedeniyle kaçak kömür ocağı işlettikleri iddia edildi.



Gözyaşlarıyla toprağa verildiler

Turgut Çakıcı ile Gelik Belediyesi Meclis Üyesi olan Mehmet Ali Çakıcı dün gözyaşları arasında toprağa verildiler. Gelik Merkez camiinde kılınan cenaze namazında siyasiler ve rödevans işletmecileri de ön saflardaydı. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar aileye taziyelerini sundular.



Sorumlu çıkartan mı göz yuman mı?

Olayın yaşandığı kaçak maden ocağına gelen polis görgü tanıklarının ifadesine başvurdu.


Aynı bölgede bulunan çok sayıda kaçak ocakta yaşanan göçük ve zehirlenmeler sonucunda ölüm olayları engellenemiyor. Alınan tüm tedbirlere karşın kaçak ocaklarla mücadelede başarılı olunabilmiş değil. TTK&8217;nın denetim konusunda ki yetersizliği gözlerden kaçmıyor. Kaçak üretilen kömürler rödevançılar aracılığı ile kamu kurumlarına satıldığı gibi, torbalanıp Zonguldak dışına da rahatça çıkıyor. Herkesin gözü önünde yaşanan ölümlerden kimsenin kendisini sorumlu hissetmemesi, bu dramların daha ne kadar devam edeceği sorularını akla getiriyor.

Editör: Pusula Gazetesi