10 Kasım´da ayakkabısını boyadığı müşterisiyle birlikte saat 09.05´te saygı duruşunda bulunan 16 yaşındaki Aykut Keskin, tüm Türkiye´ye örnek olmuştu. Annesi ve babasının evi terk etmesi nedeniyle boyacılık yapmaya çalıştığı ortaya çıkan Aykut Keskin´in eğitim masraflarının Vali Erdal Ata tarafından ödeneceği müjdesi verilmişti.
CHP Zonguldak milletvekili Ali Koçal ve beraberindeki partililer, Keskin´le buluştu. Geçimini sağlamak için boyacılık yapan Aykut Keskin´in tüm Türkiye´ye de örnek olduğunu aktaran Koçal, "10 Kasım 2010 günü medyada gündeme gelmişti. Atatürk´e ve Atatürk devrimlerine ne denli sahip çıktığını gösterme adına o günkü davranışı Türkiye kamuoyunda önemli ölçüde yer bulmuştu. CHP olarak bundan sonra bu evladımıza sahip çıktık, çıkacağız. Ben de bugün CHP´li vekil olarak kendisine bir spor kıyafet aldım. Onu
armağan olarak kendisine vermek istiyorum" dedi.
CHP milletvekili Ali Koçal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun da boyacılık yapan Aykut Keskin ile ilgili bilgisi olduğunu belirtti. Derslerine çalışmaya başlayacağını belirten Keskin ise, "Okula gideceğim, sevinçliyim. İnşallah ileride sanat sahibi olmayı düşünüyorum. Yardım eden ve etmeyenlere teşekkür ediyorum. Boyacılığa devam etmiyorum, derslere çalışmaya başlayacağım. Eğitimime devam edeceğim. CHP geldi beni kutladı. Kemal Kılıçdaroğlu´nun bana destek verdiğini söylediler" diye konuştu.
Aykut Keskin, gazetecilere poz verdikten sonra davet üzerine heyetle birlikte parti binasına gitti.
Editör: Pusula Gazetesi