Bartın Platformu bileşenleri, köy ziyaretlerine Uğurlar Köyü ile devam etti. Ziyarette, Amasra Tarlaağzı ve Gömü ya da Delikliburun´a kurulması planlanan 2640 MW gücündeki termik santraller için 24 ve 25 Kasım tarihlerinde yapılacak olan "ÇED Halkın Katılımı" toplantıları hakkında bilgiler verildi. Platform eş sözcüsü Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın´ı temsilen Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin´in de içinde bulunduğu Bartın Platformu temsilcileri, iki toplantıda da ilgili bir kitleye hitap etti.



Santralin zararlarını anlattılar



Platform bileşeni siyasetçi, eğitimci, mühendis, hukukçu, mimar, esnaf, doktor, demokratik kitle örgütü temsilcisi çok sayıda katılımcı Amasra´ya yapılacak termik santrallerin bölgenin tarımı, turizmi, balıkçılığı ve sağlıklı yaşamına son vereceğini, ekonomiye katkıdan çok zarar vereceğini örnekleriyle anlattılar. Uğurlar Köyü halkı, şirketin kendilerine geçmişte çeşitli vaatlerde bulunduğunu, fakat bu vaatlerin termik santrali kendilerine hoş göstermek için yapıldığını, oysa termik santralin zararlarını çok iyi bildiklerini ve böyle zararlı bir tesisin yöreye yapılmasına kesinlikle izin vermemek gerektiğini belirttiler.



Geçmişte de mücadele edildi



Köy halkı, 2001 yılında şimdikinden çok daha küçük boyuttaki mobil santrali Bartın halkının mücadele ederek kurdurmadığını, ondan 26 kat daha büyük olan, dolayısıyla yöreye daha çok zarar verecek bir termik santralin; tarım, balıkçılık, ormancılık ve turizmden para kazanan, doğal zenginliklere sahip Bartın iline yapılmasına karar verenlerin, ancak yöre insanının geleceğini hiç düşünmeyen kişiler olabileceğini söylediler. Uğurlar köylüleri hem 24 Kasım da, hem de 25 Kasım&8217;da Bartın Belediye Sosyal Tesisleri&8217;nde yapılacak iki toplantıya da köy olarak hep beraber katılacaklarını ifade ettiler.



Toplantılara katılım yüksek olmalı



Bartın Platformu, aynı akşam Amasra´daki kamu çalışanlarıyla bir araya geldi. Özgün Otel´de yapılan toplantıya Amasra da görev yapan kamu çalışanları katıldılar. Termik santral olgusunun tüm boyutlarıyla ele alındığı toplantıda, 24-25 Kasım&8217;da Bartın Belediye Sosyal


Tesisleri&8217;nde yapılacak toplantıya halkın katılımın yüksek olmasının çok önemli olduğu vurgulandı. Bu katılımı artırmak için neler yapılması gerektiği konusunda değerlendirmeler yapıldı. Amasra´daki kamu çalışanları bu toplantılara en geniş katılımın sağlanması hususunda üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getireceklerini vurguladılar.

Editör: Pusula Gazetesi