Ak Parti Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım´ın İl Yönetimi tarafından görevden alınmasının ardından sert açıklamalarda bulundu. Merkez İlçe Yönetimi&[#]8217;nin tasarrufu dışında İl Yönetimi tarafından görevden alınan Kaldırım, bu karara karşılık açıklamasını internet paylaşım sitesi


facebook´tan yaptı.


İşte o çarpıcı açıklamadan önemli satır başları;


Hamd olsun. Hırsızlıktan ve yolsuzluktan değil. Hırsızlıkla ve yolsuzlukla mücadele ettiğim için görevden alındım. Beni görevden alan il başkanıma ve o kararın altına imza atan 37 il yönetim kurulu üyelerime sormak istiyorum.


29 Mart 2009 belediye seçimlerine sadece 75 gün kalmışken münfesih duruma düşmüş, darmadağın olmuş belde teşkilatını ele alıp bu kadar kısa zamanda toparlayıp yeniden ayağa kaldırıp sizlerin bile kazanılacağına inanmadığınız seçimde Kilimli de yıkılmaz denen kalelerin yıkılmasına sebep olduğum için mi?


Bizimle beraber el ele verip gecesini gündüzüne katıp kapı kapı Kilimli´yi defalarca dolaşan gençlerimize ve kızlarımıza verilen iş sözlerinin tutulmayarak küstürülmelerine sessiz kalmayıp onların mücadelesini verdiğim için mi?


Polikliniğimizin acil servisini açtırmak, yeni karakol binası yaptırmak, elektrik kablolarını yeraltına aldırmak, beden eğitimi spor yüksek okulunu Kilimli&[#]8217;ye getirmek, turizm meslek ve sağlık meslek liselerini Kilimli&[#]8217;ye yaptırmak, sahil yolunu yaptırmak için komisyonlar kurup kişilere hizmet yerine Kilimlime hizmet anlayışı ile ilgili yerlerle görüştüğüm için mi?



Kilimli&[#]8217;de başınız öne eğildiği için mi beni görevden aldınız?



Ak Parti&[#]8217;nin 2002&[#]8217;den bu yana yapılan tüm seçimlerde Ak Parti ve Tayyip Erdoğan rüzgarları estiği halde, hatta Türkiye genelinde yüzde 47 oy aldığımız yani her iki kişiden birisinin Ak Parti&[#]8217;ye oy verdiği dönemlerde bile 4 bin 200 oy geçilemeyip Kilimli&[#]8217;de başınız öne eğilirken 14 Ocak 2009 da göreve gelip vekillerimizin ve partimizin bu kadar eleştirildiği bu dönemde 29 Mart ve 12 Eylül seçimlerinde partimizin aldığı oyu 5 bin 700&[#]8217;e çıkarılarak Kilimli&[#]8217;de başınız dik tutulduğu için mi?


Ne derler kızarlar mı, küserler mi, alınırlar mı diye düşünmeden partim, vekillerim ve belediye başkanı için sokaktaki vatandaşın olumlu yada olumsuz düşüncelerini partimin yetkililerine iletip olumsuzların olumlu hale getirilmesini istemem hoşlarına gitmediği için mi?



DP&[#]8217;li Belediye dönemiyle Ak Partili Belediye dönemi arasında ne fark kaldı?



Olumsuz sonuç çıkarıp teşkilatı başarısız göstermek amacı ile Ak Parti sayesinde mevki ve makam sahibi olanların referandum süreci boyunca tüm ekipleri ile hayıra çalışmasına ve programlarımızı uygulayamamamız için yapılan tüm engellemelere rağmen tüm gücümle çalışıp bir önceki seçimde aldığımız oyu koruduğum için mi?


Kilimli´yi parsellemek ve hakim olmak isteyen sermaye ve güç sahiplerinin emri atına girmeyip her işlerinde karşılarında dik durup amaçlarına ulaşmalarını engellemeye çalıştığım için mi? DP´li Belediye Başkanının etrafını çakallar, tilkiler ve akbabaların sardığını haykırdığım açıklamamda ´´one minute´´ dediğimde alnımdan öpülürken bugün kendi belediye başkanımın etrafının aynı çakalar tilkiler ve akbabalar tarafından sarıldığını haykırdığım için mi?



Facebook&[#]8217;ta yazdıklarımı mazeret göstermek zorunda bırakıldınız



Yolsuzluk ve hırsızlık suçlaması ile mahkemede sanık olarak yargılananlar Ak Parti çatısı altında dururken, yolsuzluğa ve hırsızlığa bulaşanlarla mücadele ettiğim için mi


beni görevden aldınız?


Biliyorum sizler feodal sermaye ve basın güçlerinin baskılarının sonucunda il başkanımız istediği için bunu yaptınız. Belediye Başkanının birçok kez yerel gazete ve tv lerde defalarca şahsıma yaptığı iftira ve karalama kampanyalarını her seferinde size bildirdiğim halde görmezden gelerek benim facebook&[#]8217;ta yazdıklarımı mazeret göstermek zorunda bırakıldınız.


Gerçek sebebin facebook&[#]8217;ta yazdıklarım olmadığını, bunların sadece kurt´un kuzuyu yemek için uydurduğu bahanesi olduğunu sizlerde bizlerde biliyoruz.



O kararın altına imza atarken vicdanınız sızlamadı mı?




Peki, o kararın altına imzanızı atarken vicdanlarınıza sordunuz mu? Yarın huzuru mahşerde başta benim, arkadaşlarımın ve ak partiye oy verenlerin iki eli yakanıza yapışmayacak mı? O parti koridorlarında sizlerle karşılaştığımızda benim başım dik olacak, peki sizin başınız dik olacak mı? Benim yüzüme nasıl bakacaksınız? Başarısızlıkla suçlandığım için değil. Başarılı olduğum için görevden alındım. Hırsızlıktan yolsuzluktan suçlandığım için değil. Hırsızlıkla, yolsuzlukla mücadele ettiğim için görevden alındım. Belki benim belde başkanlığımı bitirmiş oldunuz. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi&[#]8217;nde hakkı hukuku savunan Adalet´çiler ile memleket için kalkınma hamlesini, kendi ceplerinin kalkınması ile karıştıran kalkınmacıların savaşını bitiremeyeceksiniz.


Şimdide bunları yazdığım için partiden de atarsınız. Elinizden geleni ardınıza bırakmayınız. Ama biliniz ki; Alnım ak. Başım dik...

Editör: Pusula Gazetesi