Demokrat Parti Çatalağzı&[#]8217;nda eski Belediye Başkanı Cengiz Kınay, Kozlu&[#]8217;da Ahmet Akartaş, Muslu&[#]8217;da Tuğrul Özdemir ile yarışacak. DP İl Başkanı Turgut Hamzaçebi; &[#]8220;İş alanları açamayan, çiftçin, köylünün boğazına çöken, işçi-memur-emekliyi ezen, altı kara Zonguldak&[#]8217;ı karanlığa gömmek isteyen anlayışa &[#]8216;dur&[#]8217; demek için bu seçimler bir fırsat&[#]8221; dedi.



Demokrat Parti (DP) Zonguldak İl Başkanlığı, Muslu ve Kozlu beldelerindeki başkan adaylarını açıkladı. İl Başkanı Hamzaçebi Zonguldak Belediye Başkan adayını belirleme sürecinin devam ettiğini söyledi.


Parti binasında düzenlenen aday tanıtım törenine, DP İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, Merkez İlçe Başkanı İzzet Genç, Çatalağzı Belediye Başkan Adayı Cengiz Kınay, belde başkanları ve partililer katıldı.


Toplantıda, Kozlu Belediye Başkan adayı Ahmet Akartaş, Muslu Belediye Başkan adayı ise Tuğrul Özdemir olarak açıklandı.


Aday tanıtım töreni, Filistin&[#]8217;de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlandı. Ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı İzzet Genç, tüm belediyelere talip olduklarını söyledi.


Muslu Belediye Başkan Adayı Tuğrul Özdemir ise, yaptığı konuşmada, &[#]8220;Beldede işsizliğin ve göçün önü kesilmeli. Beldemiz büyük göç veriyor, gençler gurbette çalışıyor. Bunun için beldeye yatırım yapılmalı. Başkan seçildiğim takdirde elimden geleni yapacağım. Yatırımlar için potansiyelim var&[#]8221; dedi.


Kozlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Akartaş da, konuşmasında, &[#]8220;Halkımız bu seçimi çok iyi değerlendirmeli. Kozlu&[#]8217;da ileriye değil, geriye doğru bir gidiş var. Bunu değiştirmek için adayım. Kozlu&[#]8217;ya DP bayrağını dikeceğiz&[#]8221; diye konuştu.


Toplantıda son sözü alan DP İl Başkanı Turgut Hamzaçebi de, yerel seçimlerin büyük önem taşıdığını belirterek, &[#]8220;Seçimler; ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için büyük önem taşıyor. Halkımıza zorluk çektiren, gelişmeyi-büyümeyi gerçekleştiremeyen, iş alanları açamayan, çiftçin, köylünün boğazına çöken, işçi-memur-emekliyi ezen, altı kara Zonguldak&[#]8217;ı karanlığa gömmek isteyen anlayışa &[#]8216;dur&[#]8217; demek için bu seçimler bir fırsat. Bu iktidar Zonguldak&[#]8217;a hiçbir şey vermedi. AKP iktidarına ders vermenin, sarı kartın ardından kırmızı kart göstermenin zamanı geldi&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi