Alaplı ilçesinde Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde esnafın mağdur olmaması için alışverişin yoğun olduğu yerlerde sıra dışı bir uygulama yaptı. Alıcı kılığına girerek ilçe merkezi ve pazar yerinde sahte para ile alış veriş yapan polisin verdiği sahte parayı bazı esnaf tespit ederken, bazı esnaf paranın sahte olup olmadığını kontrol etmeden kasasına ve cebine attı.
Komiser Yardımcısı Oktay İmat ve polislerinde katıldığı uygulamada alıcı kılığına giren polisler daha sonra kendini tanıtarak esnafı sahte paraya karşı uyardı.
Pazar esnafından İbrahim Çetin, pazarda bayram öncesi yoğun bir kalabalık yaşandığını emniyet müdürlüğünün yaptığı uygulamadan ve kendilerini bilgilendirmelerinden dolayı memnun olduklarını söyledi.
Çetin, bu konuda bilgi veren ve uyarılarda bulunan ilçe emniyet müdürlüğüne teşekkür etti.
Uygulamayla ilgili bilgi veren Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, amaçlarının ilçede sahte para olaylarına karşı vatandaşın daha duyarlı ve dikkatli olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Kurban Bayramı dolayısıyla alışverişin yoğun olduğu yerlerde gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Baş, bayram öncesi ve sonrası denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini anlattı. Vatandaşlardan yaşanabilecek sahte para olaylarına karşı şüphelendikleri durumlarda 155 polis imdat telefonuna haber vermelerini isteyen Baş,
şöyle konuştu: "Bayram öncesi aldığımız emniyet tedbirleri içerisinde vatandaşımızı yoğun olduğu alışveriş ortamından faydalanarak dolandırmak isteyen şahıslara yönelik bir çalışma yapalım, hem duyarlılığı yükseltelim hem de duyarlılığı ölçelim istedik. Özellikle daha önceki bayramlardan edindiğimiz tecrübe sahte parayla alışveriş olaylarının bu bayram alışverişleri nedeniyle arttığını gözlemledik. Bu konuyla ilgili esnafı uyarmak, eğitmek ve konuya karşı duyarlılıklarını sağlamak amacıyla ilçe
emniyet müdürlüğü personelimizle birlikte ilçe genelinde halkımızın yoğun olarak alışveriş yaptığı yerlerde uygulama yaptık."
Yaptıkları uygulamalarda halkımızın çoğunluğunun sahte para olaylarına karşı duyarlı olduklarını gördüklerini anlatan Baş, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak, sahte para ile alışveriş konusunda alışverişin yoğun olduğu saatlerde bazı dikkatsizlikler tespit ettik. Alışverişlerin yoğun olduğu saatlerde esnafımızın başında vatandaşların durduğu zamanlarda sahte para olaylarına daha az dikkat ettiklerini gördük. Bu bakımdan sahte para olaylarına karşı dikkat etmesini, aldığı parayı kontrol etmelerini ve
dikkatli bakmalarını istiyoruz. Kurban Bayramı öncesi vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesini sağlamak amacıyla alışverişlerin yoğun yaşandığı yerlerde, bayram öncesi ve sonrası gerekli tedbirleri aldık."
Editör: Pusula Gazetesi