Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, Seka Çaycuma Kağıt Fabrikası&[#]8217;nın özelleştirmesinin ardından 4/C statüsünde okullarda çalışmaya başlayan işçilerin kadrolu ve sürekli bir istihdamın olanağının sağlanması başta olmak üzere yaşanan mağduriyetin giderilmesi ve taleplerinin karşılanması için; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, AKP Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal&[#]8217;a 4/C&[#]8217;li işçilerle birlikte Çaycuma PTT&[#]8217;sinden mektuplar gönderildi.


Çaycuma PTT&[#]8217;si önünde 4/C mağdurları, Eğitim Sen Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, ÖDP İlçe Başkanı Turgut Yılmaz, Serbest Muhasebeciler ve Malimüşavirler Temsilcisi Ali Rıza Çetin, SES Temsilcisi Nuray Kamit, Haber Sen Temsilcisi Avni Koç, BES Temsilcisi Hüsnü Verim, Türkiye Özelleştirme Mağdurları Komisyonu (TÖMK) Genel Bşk. Yrd. Erkan Börekçi, Bölge Tem. Nihat Çiller ve Zonguldak Temsilcisi Cem Bayraktar ile birlikte basın açıklaması yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol şöyle dedi;


&[#]8220;Seka Çaycuma Kağıt Fabrikası&[#]8217;nın özelleştirmesinin ardından 4/C statüsünde okullarımızda çalışmaya başlayan işçilerin mağduriyeti artarak devam ediyor. Yasa gereği, yılın 10 ayı çalıştırılan 4/C&[#]8217;liler, iki ay işsiz kalıyor ve var olan mağduriyetleri daha da artıyor. Düşük ücretle çalıştırılan ve yılı dolduramadıkları için tazminat hakkı bulunmayan 4/C&[#]8217;liler, sözleşme gereği yılın iki ayı işsiz kaldıkları süre içerisinde ücret de alamamaktalar. Ancak, doğal olarak bu iki ay süresince; kira, elektrik, telefon ve su faturaları borçları gelmeye devam ediyor. Kendileri gibi eş ve çocukları da yaşanan mağduriyetten paylarına düşeni en ağır bir biçimde alıyorlar.


Okullarda eğitim ve öğretim devam ederken, 4/C&[#]8217;li personel yasa gereği 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren bir ay süresince zorunlu olarak izne ayrıldı. Bu yüzden, yeteri kadar kadrolu hizmetlinin bulunmadığı birçok okulumuzda, bugün hizmet durmuş durumdadır. İzne ayrıldıkları dönemlerde bu arkadaşlarımız kimi idareciler tarafından ya ücretsiz olarak çalıştırılmaya zorlanmakta ya da Okul Aile Birlikleri kanalıyla velilerden toplanan paralarla ücretlerin ödenmesi gibi yöntemlere başvurulmaktadır.


Emekleri genellikle görmezden gelinen, hatta genellikle yok sayılan hizmetli, memur ve teknisyenlere ek olarak 4/C&[#]8217;li personelin, eğitim sisteminin sağlıklı işlemesi noktasındaki katkıları göz ardı edilemez. Bu nedenle de 4/C&[#]8217;li personelin talepleri aynı zamanda Eğitim Sen&[#]8217;in öncelikli talepleri arasındadır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi