Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Yeni siteler mahallesi sakinleri BEDAŞ tarafından çocuk parkı alanına konulan 34 bin voltluk elektrik trafosunun kaldırılması için imza kampanyası başlattı.
Alaplı ilçesinde Yeni siteler mahallesinde çocuk parkı alanında BEDAŞ tarafından konulan 34 bin voltluk trafo tepkilere neden oldu.
Halk ve çevre sağlığına büyük etkileri olacağı düşüncesiyle elektrik trafosunu kaldırılması için imza başlatan mahalle sakinleri trafonun bir an önce kaldırılmasını talep ettiklerini kaydettiler.
Daha önce Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu´nun evinin önüne BEDAŞ tarafında konulan elektrik trafosunun belediye yetkililerince kaldırıldığını anımsatan mahalle sakinleri, &[#]8221;6 ay önce Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu´nun evinin önüne BEDAŞ tarafında konulan elektrik trafosunun tehlike arz ettiğini belirterek yetkili mercilere şikayet dilekçesinde bulunmuştuk. Tepkimiz üzerine bu trafo kaldırıldı. Ama tekrar eski yerinden yaklaşık 100 metre ileriye bırakıldı. Şu anda çocuklarımız bu direğin üzerine çıkıyorlar. Trafoda metal aksam olması dolayısıyla çocuklarımız içinde tehlike oluşturuyor. Defalarca bu konuda yetkili makamlara dilekçe vermemize rağmen bir sonuç alamadık. Şimdi de bulunduğu yerin 25 metre ötesine 4 metre yüksekliğinde 34 bin voltluk yeni bir trafoyu hem de çocuk parkı alanına koydular. Parkın içerisinde 34 bin voltluk trafonun hangi hakla konduğunu anlamış değiliz. Bize küçük bir şey kurduklarını çevreye etkisinin olmayacağı söylendi. Yaklaşık 4 metre yüksekliği olan ve 34 bin voltluk trafonun çevreye verdiği manyetik alanın insanlarımız üzerindeki etkisinin nasıl olacağı malum. Ta ki 2-3 metre yakında çocuklarımız oynuyor. Düşünün 34 bin voltluk bir trafonun altında çocuklarımız oyun oynayacak. Bizler mahalle sakinleri olarak bu trafonun kaldırılmasını bekliyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz&[#]8221; şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün de mahallelinin bu konudaki şikayetlerini bildiklerini belirterek, &[#]8221;Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu şu anda şehir dışında olduğu için 8 Kasım 2010 Pazartesi günü Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Fen İşleri Müdürlüğü ve BEDAŞ yetkililerinin katılımıyla bu konuda bir toplantı düzenleyeceğiz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi