100. Yıl Belediye Terminali&[#]8217;nde gerçekleştirilen açılış törenine Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, TSO Başkanı Salih Demir, ZKÜ Rektör Yardımcısı Vural Evren ve İhsan Toroğlu, Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Velioğlu Ailesi, THK Başkanı Hüseyin Demirel, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı İsmail Eşref, terminal binasının yaklaşık 5 ay içerisinde restore edileceği müjdesini verdi. Yeni terminal binasının 69 ambarları mevkiinde yapılmasının uzun zaman alabileceğini ifade eden Başkan Eşref, şöyle konuştu:
&[#]8220;Terminalin bünyesindeki firmaların sayısına ilave olarak Pamukkale Turizmi görmek, gelmesi ile birlikte çeşitliliğin artması, rekabetin artmasıyla kalitenin yükselmesi, halkın istifası olarak görülmesi açısından sevincimi ifade etmek istiyorum. Herkes ekmeğini yer. Firma sayılarının artması kazancı düşürmez, çünkü kalite arttıkça halkın istekleri artar. Dolayısıyla rekabetten doğan kalite halkımıza yansır. Pamukkale Turizmi&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;a gelmesinden yana mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Modern tehlikesi ile otobüslerin yenilenmesi ile kalitenin artması ile bütün bu yenilikler insanlara yansıyacaktır. Yeni teknoloji otobüsler ile hizmet vereceklerini beyan ediyorlar. Terminalde böyle bir açılış yaparken, terminal binasının halini izah etmek lazım gelir. Terminali hep bu alanın dışında bir yerde hedefledik. Çok uğraştık, projeleri çizdik. Hala daha projeleri makamımda duruyor. Çok uğraşıldı, arsa bulunmaya çalışıldı. O iş uzamaya devam ettikçe, buradaki öncelik öne çıktı. Burayı çözmek lazımdı, şimdi bir adım attık. Yeni terminal başka yerde olsun. Ama bu alanda terminal binamızı yıkamıyoruz. Çünkü kıyı kenar çizgisi buradan geçiyor. Bu binayı yıkıp yeniden yapmak mümkün değildir. Dolayısıyla bunu iyileştirmek, mevcudu içinde bırakıp dış cephesiyle, içindeki döşeme kaplamasıyla, yeni yazıhaneleriyle, yeni restoran mekanlarıyla, yapmayı planladık. Güzel bir proje ortaya çıktı. Yazıhaneleri şimdilik, bir haftaya gelecek olan prefabrik kulübelere taşıyacağız. İhaleyi yaptık, 4-5 ay içerisinde burası yeniden restore edilecek.&[#]8221;
Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mehmet Ali Akçın ise yenilikleri paylaşmak için Velioğlu Ailesi ile iş ortaklığı yaptıklarını aktardı. Akçın, &[#]8220;Kendisini her geçen gün revize eden firmamız, bu yeniliklerini sizlerle paylaşmak üzere çok değerli bir aile ile iş ortaklığı yaptı. Velioğlu Ailesi&[#]8217;nin bize olan güveni ve bizim onlara olan güvenimizle burada çok güçlü bir beraberlik olacağına inanıyoruz. Bu konuda değerli hemşerilerimizden ayrıca destek bekliyoruz. Her geçen gün hizmet kalitemizin artacağı sözünü şimdiden veriyorum. Bu gün başlayan, keyifli yolculuk maceramızın ilerleyen aşamalarda geliştirilerek en üst seviyeye geleceğine inanıyorum&[#]8221; diye konuştu.
Bababalin Ailesi ile Velioğlu Ailesi&[#]8217;nin yaptığı iş ortaklığı ile yenilikleri Zonguldak halkına getirdiklerini belirten Vahdet Velioğlu da şöyle dedi:
&[#]8220;Bu gün burada Velioğlu Ailesi ile ülkemizin güzide markalarından birisi olan Pamukkale Turizm&[#]8217;in Zonguldak halkı için konforlu seyahatleri gerçekleştirme tutkusunda buluştuk. Bir araya gelerek oluşturduğumuz bu güzel sinerjiyi üstün hizmet ve kalite anlayışıyla Zonguldak halkımızın hizmetine sunuyoruz. İnsanımıza verdiğimiz değerden hareketle tüm otobüslerimizi en iyi markaların son modellerinden bireysel koltuk, eğlence ve ekran sistemiyle donatılmış olarak seçtik. Bu üst düzey araçlarla ve profesyonel personelimiz ile bu gün itibariyle İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Marmaris seferleri ile ilk adımı atmış bulunuyoruz. İlerleyen haftalarda da partnerimiz Pamukkale Turizm sahiplerinin de Denizli&[#]8217;li olmaları sebebiyle Zonguldak-Denizli arasında seferler başlatıp bir gönül kapısı kurmayı düşünüyoruz. Bu gün çıktığımız bu yolda Zonguldak halkının bizlere eşlik edeceğine güvencimiz tamdır.&[#]8221;
Açılış töreni Halay Halk Oyunu ekibinin gösterisi ile son buldu.
Editör: Pusula Gazetesi