AK Parti&[#]8217;li Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel ve 10 üyenin imzasını taşıyan önerge, Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e sunuldu. Önergeyi okutturan Başkan Eşref, sunulan önergede yazılan &[#]8216;Komisyon oluşturularak takip edilmesi&[#]8217; ifadeleri üzerine &[#]8220;Bunun için komisyon kurmaya gerek yok. Bunu kendi aramızda takip edelim&[#]8221; dedi.
Meclise sunulan önergede ise engelli vatandaşlar için şehir merkezinde tuvalet yapılması ifadelerinin yanı sıra şu maddeler yer aldı:
&[#]8220;Engelli vatandaşlar için şehir merkezinde bir tuvalet yapılması. Engelli vatandaşlar için Zonguldak Belediye binasında hizmet alabilme, nikah törenlerine katılabilmeleri için fiziki koşulların sağlanması, halk otobüslerine iniş ve binişlerde uygun koşulların sağlanması, engelli vatandaşların kullanabilecekleri bir sosyal tesis sağlanması talep olunur.&[#]8221;
Başkan Eşref, ifadelerin okutturulmasının ardından, &[#]8220;Tuvalet siparişini verdik. Önümüzdeki haftaya gelir. Belediyedeki fiziki koşulların sağlanması için çalışma yapılabilir. Büyük halk otobüslerinde ise zaten engelli vatandaşlar için mekanizma var. Sosyal tesis kurmak yerine, getirilecek tuvaletten elde edilecek parayla bir yer kiralanarak eğlence gibi etkinlikler düzenlenebilir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi