CHP İl Başkanlığı ile Kadın ve Gençlik Kolları&[#]8217;nın geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlediği kahvaltı programı önemli bir buluşmaya sahne oldu. Programın hem organizasyonunda hem de katılımcılar arasında çok sayıda kadın vardı. CHP&[#]8217;de uzun bir aradan sonra sağlanan bu birlikteliğin mimarı olan CHP&[#]8217;li kadınlar arasında İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın eşi Yüksel Yayla da yer aldı.


CHP İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın en büyük yardımcılarından biri olan eşi Yüksel Yayla dışardan çalışmalara katılarak destek oluyor.


Cumartesi günkü programda da her yaş ve kesimden çok sayıda kadının bulunması dikkat çekti.


Kadın Kolları Başkanı Birsen Demirbağ başta olmak üzere görev alan tüm kadınlara teşekkür eden İl Başkanı Osman Yayla; &[#]8220;Bu organizasyonun yapılmasında kadınlarımızın büyük emeği ve çabası var. Onlar partimizin gerçek neferleri. Hepsine teşekkür ediyorum. Kadınlarımız partimizin daha iyi yerlere gelmesinde, iktidara yürümesinde ve yönetimlerimizin başarısında büyük pay sahibi olacaklar. Kadınlarımıza güveniyor ve teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.


Programında konukları girişte karşılayan kadın kolları üyeleri İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;ya kendilerine olan güvenlerinden dolayı teşekkür ederek daha fazla çaba sarf etmeye, daha fazla çalışmaya hazır olduklarını söylediler.


Programa Devrek ve Ereğli&[#]8217;den katılan kadınların fazlalığı da dikkat çekti. CHP Devrek Belediye Meclis Üyesi Songül Malkoç da kahvaltı programına katılanlar arasında yer aldı.


Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a eşlik eden kadınlar da programa renk katanlar arasındaydı.


CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün yakın ilgisiyle karşılaşan kadınlar bu ilginin ve güvenin devam etmesi görüşünde.


Öte yandan CHP&[#]8217;nin kadınların bu çabasına karşın ilk genel seçimlerde Zonguldak&[#]8217;tan kadın Milletvekili adayı çıkarıp çıkarmayacağı, çıkarırsa kaçıncı sırada yer vereceği merak ediliyor.


Partili kadınlar, partinin kadın aday çıkartıp ilk sıralarda yer vermesi durumunda pek çok kanattan destek alacaklarına inanıyor.


Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;na en yakın isimler arasında yer alan Ali Koçal&[#]8217;dan kadın aday konusunda destek bekliyor.


2007 Genel seçimlerinde Buket Müftüoğlu Milletvekili aday sıralamasında yer almış ancak beşinci ve son sırada yer almıştı. Müftüoğlu buna karşın en çok çalışan isimlerden birisi olmuş ve özellikle kırsalda kadınlarla kurduğu diyalogla dikkat çekmişti.

Editör: Pusula Gazetesi