Zonguldak Belediye Meclisi Toplantısı&[#]8217;nda düşüncelerini dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, 69 ambarlarını önemsediğini aktardı. 90 bin metrekarelik alanda sondajlar yapıldığını belirten Eşref, alandaki 40 işletmeci için de çözüm önerisini anlattı.
Tespitler yapıp, temsilciler ile görüştüklerini belirten Başkan Eşref, görüşmelerde bazı kesimlerin alanın yarışma ile ihale edilmesi gerektiği sözlerini iletti. Alanın doğrudan ihale edilmesi düşüncesinde olduğunu söyleyen Eşref, alanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Eşref, konuşmasında şöyle dedi:
&[#]8220;69 ambarlarını önemsiyorum. O alan yaklaşık 90 bin metre karelik bir alan. Hatırlarsanız ikinci makas mevkiindeki Mithatpaşa Mahallemizin bu bölgesinde bulunan alanda Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin imarını hep birlikte yapmıştık. Orada şuan sondajlar yapılıyor. Çalışmalar başlayacak. 80 bin metre karelik alanda da Valiliğimizce bize gönderilen imar teklifinde sağlık, eğitim, spor ve resmi kurumlar olsun denildi. Ama biz buranın içindeki esnafı ne yapacağız diye düşünmüştük ve o konu doğrultusunda görüşmeler yapmıştık. Alanda 40 tane işletmeci var ve bir kısım dükkanlar boş. Yani bu 40 işletmecinin 4&[#]8217;te 1&[#]8217;i depo olarak kullanıyor. Ayrıca orada çok ciddi şekilde işletmecilik yapıp kullananlar var. Biz bu tespitleri yaptık. İlgili oda başkanlarımız bize esnaflarla toplantı yapacaklarını söylediler. Ayrıca mimarlar ve şehir plancıları odamızı çağırdık. Yaptığımız toplantılar sonrasında burayla ilgili plan ihalesine çıkacağız. Özetle altyapısını kamu kuruluşlarının görüşlerini alarak ve bir plancıya çizdirerek burada çalışmalar başlamak istiyoruz. Fakat buraya gelene kadar bir yarışma yapalım diyen arkadaşlarımızda oldu. Fakat bu lavuar alanı gibi yarışma gerektiren büyük bir yer değil diyerekten yarışmayı yapmayalım dedik. Ayrıca orada işletmeciliği devam eden boş olmayan, çalışan, işgalci olmayan kişilere nereye giderseniz gidin demeden o bölgede yerleştirmek istiyoruz. Bunları bir düzene sokup ihtiyaçlarına göre kooperatif kurdurup yine 69 ambarlarının yanındaki alanda 30-35 bin metre karelik alana taşımak istiyoruz. Özetle üzerinde çalışılan bu konu 2 konu daha gerektiriyor. Burayı iyi değerlendirmemiz gerekiyor çünkü başka düz alanımız yok. Elimizde bir tek bu kaldı.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi