Şırnak´ın Gabar Dağı´nda yapılan operasyonda 21 yaşında şehit olan Piyade Onbaşı Ferhat Yılmaz Kavak´ın annesine Devlet Övünç Madalyası´nı, Zonguldak Valisi Erdal Ata törenle teslim etti.
Zonguldak Valiliği Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen teslim törenine; İl Emniyet Müdürü Seyfi Sazak, Jandarma Alay Komutanı Halil İbrahim Yaşatır, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Şehit Yılmaz Kavak´ın annesi Kamile Kavak ve 29 yaşındaki ağabeyi Murat Kavak katıldı.
Şehidin ailesinin İstanbul´dan Zonguldak´a taşınması sebebiyle madalya ve beratın İstanbul Valiliği tarafından Zonguldak Valiliği´ne gönderildiği belirtildi.
Düzenlenen törende konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, "Şehit Onbaşı Ferhat Kavak, terhisine 2,5- 3 ay kala Gabar Dağı´nda iç güvenlik operasyonunda şehit düşmüştür. Ailesine ve yakınlarına Allah´tan, sabır şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Güneydoğuda terör olaylarının başlamasından sonra binlerce şehit verdik, belki de daha fazla yaralımız ve gazimiz var. Ben tekrar şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Devlet olarak hiç değilse şehitlerimizin geride kalanları
için yapabileceğimiz desteği, yardımı göstermek istiyoruz" diye konuştu.
Oğlunun Devlet Övünç Madalyası´nı alan anne Kamile Kavak ise törende mutluluğunu ifade etti. Anne Kavak, diğer oğlu Murat Kavak´ın ise Devlet Hastanesi´nde çalışması için Vali Ata´dan ricada bulundu. Oğlunun ZKÜ Devrek Kampüsü´nde çalıştığını söyleyen Kamile Kavak, oğlunun iş ile ev arasında ulaşım sorunu yaşadığını söyledi. Vali Erdal Ata ise sorunun çözümü için gerekli çabayı göstereceklerini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi