Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Üniversite öğrencilerine daha iyi bir yabancı dil eğitimi verebilmek amacıyla başlatılan ve Fullbright (Türkiye ve ABD hükümetleri arasında eğitim komisyonu kurulması hakkındaki anlaşma) kapsamında Bartın Üniversitesi&8217;nde görevlendirilen 2 Amerikalı Öğretim Elemanı Bartın&8217;a gelerek görevlerine başladı. İkisi de bayan olan Amerikalı Öğretim Elemanlarının üniversitedeki ilk işlerinden biri Rektör Ramazan Kaplan&8217;ı ziyaret etmek oldu. Amerikalı Öğretim Elamanlarına ziyarette Yabancı Diller Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Emrullah Yılmaz ve Yabancı Dil Okutmanı Onur Özcan eşlik etti. Rektör Profesör Doktor Ramazan Kaplan makamında kabul ettiği konuklarıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.



Üniversite Bartın&8217;ı geliştiriyor



Rektör Kaplan ziyarette, akademik kadroya yeni katılan öğretim elemanlarına üniversite hakkında bilgiler verdi. Rektör Kaplan, Öğretim Elemanlarından Sarah Ketchen Lipson, yaptığı konuşmada, Türkiye&8217;de yaşamak ve çalışmak için istekli olduğunu belirtti. Türk kültürünün çok farklı unsurları barındırdığını ve bu çeşitliliğin kendisini büyülediğini ifade eden Lipson: &8220;Türkiye&8217;ye, hem coğrafik hem politik olarak bir köprü olan bu ülkeyi daha iyi anlamak için geldim. Sınıfta enerjimi ve bilgilerimi kullanırken öte yandan Türk kültürünü keşfedeceğime inanıyorum&8221; dedi. Bartın&8217;ın üniversite sayesinde büyüdüğünü belirten Lipson bunun heyecan verici olduğunu ifade ederek, bu yüzden üniversitenin bir parçası olmak istediğini de söyledi.



Bartın çok sevimli bir yer



Sasha Frankel isimli öğretim elemanı ise: Bartın Üniversitesi personelinin çok sıcakkanlı, öğrencilerin ise çok nazik olduğunu ifade etti. Öğretim Elemanı Frankel, öğrencilerin İngilizce öğrenmeye ve kültürlerini kendisiyle paylaşmaya çok istekli olduklarını belirterek, &8220;Bartın Üniversitesinin çok güzel bir manzarası var. Bartın çok sevimli bir yer. Özellikle uzun bir süre Washington DC de yaşadığım için Bartın büyük şehirler gibi kalabalık ve gürültülü değil, yeşil ve güzel. Ayrıca Amasra&8217;nın doğal güzelliğine hayran kaldım ve en kısa sürede İnkumu&8217;na da gitmek istiyorum&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi