Cumhuriyet&[#]8217;in 87. yıl kuruluş yıldönümü kutlamaları yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinde de protokolün ve vatandaşların yoğun katılımı ile büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Kutlama törenine, Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Çalışkan, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Cumhuriyet Savcısı Taner Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, Devrek Askerlik Şube Başkanı Kıdemli Başçavuş Müslüm Yeşil, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muharip gaziler, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen törende konuşan Kaymakam Hüseyin Öner, &[#]8220;Bugün Cumhuriyetimizin 87. Kuruluş Yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın heyecanı içindeyiz. bu büyük bayramın milletimize kutlu olmasını diliyorum. Günümüzde bizi yeniden bölgemizin en güçlü devleti haline getiren Cumhuriyet, her şeyden önce büyük Türk Milletinin kahramanlıklarıyla ve fedakarlıklarıyla yaratılan eşsiz bir destandır. Bu büyük varoluş mücadelesinin sonuçlanması, insanlık tarihindeki en büyük zihniyet ve hukuk değişimlerinden birinin gerçekleştirilmesini de mümkün kılmış, ülkeyi yönetme hakkını millete vermiştir. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 87. Yıldönümünde onun kurucusu büyük komutan, büyük devlet adamı M. Kemal Atatürk&[#]8217;ü, Kurtuluş Savaşı&[#]8217;nı gerçekleştiren tüm şehit ve gazilerimizi, milletçe minnet ve şükranla anıyoruz&[#]8221; dedi.
Öğrencilerin sergilediği folklor gösterilerinin ardından çeşitli dallarda yarılmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.
Editör: Pusula Gazetesi