Büyük bir ilgi gören standa gelen vatandaşlara sağlık hemşireleri tarafından bilgilendirilerek el broşürü ve kitapçık dağıtılarak standı ziyaret edenlere Meme kanseri ile Savaşın Sembolü olan pembe kurdele rozeti takıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Kontrol Birim Sorumlusu Esin İlhan burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:
&[#]8220;Sağlık Bakanlığımız Ekim ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Farkındalık ayı olarak belirlemiştir. Pembe kurdele rozeti meme kanserine karşı farkındayız, bilinçliyiz, kanseri yeneceğiz anlamına gelir ve meme kanseri ile savaşın sembolü olan güçtür. Kanser, gerek dünyada gerekse ülkemizde önemi her geçen gün artarak ölüm nedeni olarak kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır. Önlenebilir ve tedavi edilebilir olan kanserin önüne geçebilmek için mücadele etmek gerekir. Ketem, kanserde farkındalık eğitimlerini yapmak, erken tanı ve toplum tabanlı taramalar yapmak için kurulmuştur. Ulusal tarama standartlarına göre meme kanseri. rahim ağzı kanseri, kolerektal kanserler taranabilmektedir. Kadınlarımız 20 yaşından itibaren meme muayenelerini öğrenmelidir.&[#]8221;
İlhan, ayrıca standa gelen vatandaşlara sigarının zararları konusunda da bilgilendirerek sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara da Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinde bulunan sigarayı bıraktırtma poliklinik&[#]8217;e müracaat etmeleri gerektiğini de belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi