Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, ´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


TBMM Başkanı Toptan´ın mesajı şöyle:


&[#]8220;Devletle halk arasında köprü görevi gören basınımız, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahiptir.


Demokrasilerde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olan basın, halk adına denetim görevini de yerine getirmektedir.


Toplumun farklı kesimlerinin görüşlerinin yönetime yansımasını sağlayan basın, böylece demokrasinin çok seslilik ilkesinin hayata geçirilmesine katkıda bulunmaktadır.


Basının kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır.


Türk basını, tarihin her döneminde milletimizin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma misyonunu başarıyla yerine getirmiştir.


Böylesine önemli görevi sürdüren gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, haklarının evrensel standartlarına kavuşturulması ve basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması medyamıza daha da güç kazandıracaktır.
Kamuoyunu bilgilendirme görevini sürdüren gazetecilerin çalışma koşullarının daha iyi düzeye taşınabilmesi ve sorunlarının çözülebilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerine düşen görevleri bu güne kadar yapmış ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir.


Bu duygu ve düşüncelerle basın-yayın organlarımızın tüm mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü&[#]8217;nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyorum.&[#]8221;



Editör: Pusula Gazetesi