İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali İsa Küçük başkanlığında yapıldı. Vali Küçük toplantıda yaptığı konuşmada Bartın&8217;da bu sene 440 projenin uygulandığını söyledi. Projelerin toplam yatırım bedelinin 571 milyon 486 bin Türk Lirası olduğunu belirten Vali Küçük, &8220;Bu güne kadar bu projelerden 162 adedi bitirilmiş, 123 projede faaliyette devam etmektedir. 33 projede ihale aşamasına gelinmiş, 122 projenin de ihale hazırlık çalışmalarının devam ettiğini görüyoruz. Başlanmamış projelere baktığımız zaman Eylül ayı sonu itibarıyla Köydes programında 66 projenin İl Özel İdaremizde 23 projenin, Devlet Su İşleri&8217;ne ait 14 projenin, Milli Eğitim&8217;e ait 6 proje ve Bartın Üniversitemize ait 5 projenin henüz ihale hazırlık aşamasında olduğunu görüyoruz ve işleme başlanmadığını görüyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Gerekli ikazlar yapılmalı


Vali Küçük, &8220;Bütçe kanunumuza göre ödeneklerin yılı içerisinde kullanılması esastır. Yılsonuna yaklaştığımız bu günlerde eylül ayı itibarıyla ödeneklerin yüzde 44 olarak kullanıldığını gördüğümüze göre önümüzdeki dönemde yani kalan üç aylık dönemde diğer bölümler için de herkes elinden gelen gayreti göstermeli. Yapılmakta olan çalışmaları denetleyip incelemeli ve yükleniciler bir an önce işlerini bitirmesi için ikaz edilmeli&8221; dedi. Yatırımların masaya yatırıldığı toplantıda ödenek durumu ve koordinasyonu gerektiren konular da ele alınırken yeni Vilayet Konağı hakkında da konuşan Vali Küçük, &8220;Önümüzdeki hafta çatının camları kaplanması biter bitmez bir geçici işgal yapalım. Merkezi havalandırma sistemine bir kere daha bakalım. Bilgisayar donanımları açısından kablo çekilecekse yeni bir binada bu çok çirkin olur. Mutlaka sıva altına veya zemin altından bu kabloları geçirilmeli. Ne gerekiyorsa yapmak lazım. Sonuçta yeni Valilik binasında bunlar yapılacak&8221; ifadesini kullandı.


Laf değil proje üretilmeli


Vali Küçük, yatırımcı dairelerin il ve bölge müdürleri ile kaymakamlar ve belediye başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda, Avrupa Birliği projeleri konusuna da değindi. Vali Küçük &8220;Kasım ayı başında Karabük, Zonguldak ve Bartın ili Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak proje teklif çağrılarına çıkılacaktır. Çeşitli defalar dile getirilmiş olmasına rağmen Avrupa Birliği Projeleri konusunda Bartın ilimizde proje hazırlama ve sunma hususlarında yeterince başarıya ulaşamadığımızı belirtmek isterim. Alanı açık olan arkadaşların Avrupa Birliği Projeleri konusunda da laf üretmek yerine proje üretmelerinde büyük yarar olduğunu düşünüyorum&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi