CHP İl Başkanı Osman Yayla, Genel seçimlerde milletvekilliği için kesinlikle aday adayı olacağım dedi.
Seçimlerde daha başarılı olabilmek adına hazırladıkları raporları genel merkezlerine ilettiklerini anlatan Yayla, şöyle konuştu:
Genel seçimlerde, partimiz diğerlerinden farklı metotlar uygulayacak. Referandum süreci tecrübe oldu. Demokrasiyi en fazla özümsemiş parti CHPdir. Herkes milletvekilliği için aday adaylığı hakkına sahiptir. Kimsenin adaylığını engelleme gibi hakkımız yok. 2007´de 27 kişi aday adayı olmuştu, bu sayının genel seçimlerde daha da artacağını tahmin ediyorum. Biz ön seçimlerde delegeler bazında değil, üyelerin de görüşlerinin alınmasını istiyoruz. Şu anda adaylıkla ilgili süreç başlamadı. Genel seçimlerde milletvekilliği için kesinlikle aday adayı olacağım.
Milletvekilliği adaylığı konusunda adı geçen Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyıkın da aday adayı olma hakkının bulunduğuna işaret eden Yayla, Parti üyelerimizin görüşlerinin yanı sıra aday adaylarına halkın yaklaşımı konusunda da kamuoyu araştırması yapılmalı. Halkın istediği kişilerin aday gösterilmesine kimse itiraz etmeyecektir diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi