Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sezai Bilgin, İl Genel Meclisi Üyesi Aynur Yıldırım ve parti yöneticileri ile birlikte Kozcağız&8217;a bağlı Bakraçboz Köyünü ziyaret eti. Genel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleşen ziyarette vatandaşlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Bilgin, sorunları da dinledi. Vatandaşlardan yoğun olarak &8216;Hizmet gördüğümüz yok. Hepimiz mağduruz. Emeklinin hali içler acısı, kredi borcu olmayan emekli yok&8217; şikayetleri aldıklarını ifade eden Bilgin, &8220;Size bir dokunduk ama bin ah işittik. Başlarını kuma gömmüş Sayın AKP&8217;li yöneticiler vatandaşların şikayetlerini duymuyor. Bir referandum yaşadık. Geldi geçti. Referandumda ne kadar çok para harcandı haberiniz var mı? Gazetelerle her gün çarşaf çarşaf ilanlar çıktı. Tüm yollardaki büyük ilan panolarına yüzlerce ilan verildi. Bunların her günü para ile çıkar. Bunlar senin benim vergimle yapılıyor&8221; dedi.


Vatandaş sıkıntı içinde


Vatandaşın ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu kaydeden Bilgin; &8220;2002 yılında çay simit propagandası yaparak bu parti emeklinin oylarını almadı mı? Türban edebiyatı yaparak oy almadı mı? Bakın 8 yıl geçti, emekli hala mağdur. Mutfak tüpü 52 TL, ekmek yeni zamlandı. Türbanı yine ağızlarına dolamaya başladılar, onu da yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. MHP her doğruya destek verdiği gibi AKP&8217;ye türban konusunda yine destek verecektir ama gelgelim bu AKP yine bu işin altında kalacaktır. Bakın Bartın Organize Sanayi bölgesinde çalışan kardeşlerim 300-350 TL arası maaş alıyor. Gençlerimize bu ücret reva mıdır? Bartın&8217;a gelip yatırım yapmak isteyen birçok yatırımcı organize sanayinin plansızlığından rahatsızlık duyuyor. Buna karşın AKP&8217;de ise böyle bir rahatsızlık söz konusu değil&8221; diye konuştu.


Esnaf gözden çıkarıldı


Türkiye´de 2 milyona yakın esnaf ve sanatkârın bulunduğunu, esnaf ailelerinin de bu rakama katıldığında sayının 10 milyonu bulduğunu aktaran Bilgin, "Esnaflarımız üreten ekonomide karlılık sağlayan kendi kendini istihdam eden, ödediği vergilerle devletin ayakta kalmasını sağlayan, Türk ekonomisinin görünmeyen yapı taşlarıdır. Kaderine terk edilmiş ya da doğrudan ifade etmek gerekirse hükümet tarafından gözden çıkarılmış insanlardır. Ancak burada gözden kaçırılan çok önemli bir nokta var. Ekonominin ayakta kalması için en önemli unsur devamlılıktır, bu devamlılığı sağlayan en önemli unsurda esnaflarımızdır. Kazandığı parayı tekrar üretimde değerlendiren esnafımız bu sayede yaratılan artı değerin artarak sistemde kalmasını sağlamaktadır&8221; diye konuştu.


Dert satıp, sıkıntı alınıyor


Esnaf ve sanatkârların ekonominin canı, kanı, nefes alışı ve kalp atışı olduğunu ifade eden Sezai Bilgin, "Günümüzde ülke ekonomisine yön veren esnaf ve sanatkârlar dükkânlarında dert satıp sıkıntı almaktadır. Esnafın tükenmesi halinde Türkiye ekonomisi çökecektir. Kaybeden sadece esnaf olmaz ülkemize yazık olur. Unutulmamalıdır ki esnaf biterse ekonomide çöker. Kaybeden de sadece esnaf olmaz ülkemize yazık olur. Gücümüzün yettiği ve dilimizin döndüğünce hipermarketler yasasının gerekliliğini anlattık. Hipermarketler haksız rekabetten dolayı 75 meslek dalını olumsuz etkilemektedir. Esnaflarımızın hipermarketlere karşı mutlaka korunması gerekmektedir&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi