Vakıflar İlköğretim okulunda yapılan sınavında dereceye giren okullar, Çamlık Restoranda yapılan ödül töreninde açıklandı. 12. OYAK İştirakinin üstlendiği ve 17 ilde yapılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Mardin Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş ev sahipliği yaptı.
Son 7 yılda 1968 okulda 7 bin 856 öğrencinin katıldığı yarışmaya 15 Kasım 2008, Cumartesi günü düzenlenen 1. aşama sınavında 492 okul ve 1964 öğrenci yarıştı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Satranç takımı, yarışmaya katılan tüm okullara bin 500 TL nakdi yardım, İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1´er Cumhuriyet Altını, İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket verildi.
Nisan 2009´da İstanbul´da misafir edilecek 17 il birincisi ekip ve aileleri hem İstanbul´un tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek hem de seçkin üniversiteleri ziyaret edip mezunları ile bir araya gelecekler. Şanlıurfa il birinciliğini ÇEAŞ Anadolu Lisesi, ikinciliği Şanlıurfa Fen Lisesi, üçüncülüğü de Siverek Anadolu Lisesi kazandı.
Nisan ayında yapılacak final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine yarışmanın anısına çeşitli hediyeler dağıtılacak.
Editör: Pusula Gazetesi